ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται σήμερα στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα





Φτάνει σήμερα στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός της χώρας, συνοδευόμενος από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στις 5 το απόγευμα στην... Αίθουσα Τέχνης του δήμου Κοζάνης, σε εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης, με θέμα «η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα», στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει επισήμως την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου. Ομιλητές στην ίδια εκδήλωση θα είναι η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος θα δώσει λεπτομερειακά στοιχεία για την μεγαλύτερη επένδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, που θα δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία. Η ανακοίνωση διά στόματος πρωθυπουργού της γιγαντιαίας επένδυσης έχει τη δική της σημειολογική αξία, καθώς ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει το μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας και της εισόδου της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνολική δυναμικότητα του φωτοβολταϊκού πάρκου της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι 500 μεγαβάτ. Το μεγαλύτερο με 250 μεγαβάτ, καθώς και το εργοστάσιο κατασκευής πάνελς, θα κατασκευαστούν στα ορυχεία της ΔΕΗ, σε έκταση 6.000 στρεμμάτων. Επίσης θα κατασκευαστούν πάρκα 150 και 100 μεγαβάτ αντιστοίχως στη Φλώρινα και σε περιοχή της Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε, λόγω «νομικών προβλημάτων» που προέκυψαν, επειδή η ΔΕΗ έκανε διαπραγματεύσεις με αμερικάνικη κοινοπραξία, για απ? ευθείας ανάθεση. Στον τρόπο κατασκευής του έργου είχαν ενστάσεις μεγάλες διεθνείς κοινοπραξίες, αλλά αντιρρήσεις εξέφρασαν και κυβερνητικά στελέχη. Από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει ότι η μεγάλη επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές, προϋπολογισμού, άνω του 1 δις. ευρώ, έχει δρομολογηθεί και θα γίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο έχει προκηρυχτεί τον Δεκέμβριο με απόφαση του δ.σ. της ΔΕΗ και συγχρόνως προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στο φωτοβολταϊκό πάρκο το πλειοψηφικό πακέτο του 51% θα το έχει η ΔΕΗ και το 49% η κοινοπραξία (κατά πάσα πιθανότητα αμερικάνικη με εμπειρία στις ΑΠΕ) που θα συμπράξει με την ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι η ΥΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη αναμένεται να φτάσει στην Κοζάνη, νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, εφόσον το βαρύ πρόγραμμα το επιτρέψει. Στην περίπτωση αυτή θα επισκεφτεί μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ το δημοτικό διαμέρισμα Μαυροπηγής, όπου θα διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι «η απόφαση για την μετεγκατάσταση του οικισμού είναι ειλημμένη και το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί», ενώ συγχρόνως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε στην εξόρυξη με τα δύο κτήματα που δεν απαλλοτριώθηκαν εγκαίρως.
Τέλος, ο Α. Ζερβός έφτασε χτες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Παντελίδης». Εκεί είχε το βράδυ μία σύσκεψη με συνδικαλιστικά στελέχη, ενώ σήμερα το πρωί θα έχει υπηρεσιακές συσκέψεις με στελέχη της επιχείρησης στη Σχολή Ορυχείων της ΔΕΗ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου