ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Καστοριάς κ. Ζ. Τζηκαλάγια για την κατάργηση του ΙΚΑ Άργους Ορεστικού και Δεσκάτης Γρεβενών










Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011, μετά τις 10 το πρωί, θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση (με αρ. πρωτ 363-10/1/2011) του βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήση Τζηκαλάγια προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: "Η διαφαινόμενη... κατάργηση των παραρτημάτων ΙΚΑ Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Δεσκάτης Γρεβενών οδηγεί σε μαρασμό και εγκατάλειψη την ελληνική επαρχία".
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και ελπίζουμε η κα υπουργός ή ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός ή κάποιος από τους υφυπουργούς να εμφανιστούν και να μην επικαλεστούν κάποιο κώλυμμα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Η διαφαινόμενη κατάργηση των παραρτημάτων ΙΚΑ Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Δεσκάτης Γρεβενών οδηγεί σε μαρασμό και εγκατάλειψη την ελληνική επαρχία.

Πριν από λίγους μήνες, με την υπ. αριθμ. 12823/9-7-2010 Ερώτησή μου για την επιβεβαίωση ή μη του σχεδίου κατάργησης του παραρτήματος ΙΚΑ Άργους Ορεστικού, ο υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης με εξαπάτησε. Δήλωσε με την υπ. αριθμ. Φ922/19693/2950 της 30/7/2010 απάντησή του πως δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Φαίνεται όμως πως υπήρχε σχέδιο από την αρχή και τώρα υλοποιείται με την αποστολή ερωτηματολογίων στους διευθυντές των υποκαταστημάτων που μόλις τοποθετήθηκαν, για να προβάλουν –αν έχουν- τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους. Το ΙΚΑ Άργους Ορεστικού εξυπηρετεί τους Δήμους Άργους και Ίωνος Δραγούμη του Νομού Καστοριάς και μια περιοχή του Βοΐου του Νομού Κοζάνης, δηλαδή πάνω από 20.000 κατοίκους. Το ΙΚΑ Δεσκάτης Γρεβενών εξυπηρετεί παρόμοια πληθυσμιακά μεγέθη, αλλά η Δεσκάτη είναι μια ξεχωριστή απομονωμένη επαρχία που απέχει πάνω από μία ώρα από τα Γρεβενά με δύσκολο οδικό δίκτυο ιδιαίτερα το χειμώνα.
Η κυβέρνηση σας φαίνεται πως οδηγείται άκριτα στον αφανισμό της ελληνικής υπαίθρου. Το κατάπτυστο -όπως αποδεικνύεται- μνημόνιο που υπογράψατε, βυθίζει την Ελλάδα στην καταστροφή. Η οικονομική κρίση μπορεί να αναστραφεί μόνο με μέτρα στήριξης της περιφέρειας και κίνητρα που όχι μόνο θα κρατήσουν τον κόσμο, αλλά και θα συμβάλλουν και στην επιστροφή από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ερωτάται η κα Υπουργός
1. Θα συνειδητοποιήσετε έστω την ύστατη ώρα την εγκληματική σας αμέλεια για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας;
2. Θα ακυρώσετε την προειλημμένη απόφασή σας να καταργήσετε τα παραρτήματα ΙΚΑ Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Δεσκάτης Γρεβενών;
3. Θα αποτρέψετε την εγγραφή σας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία ως αυτών που μίκρυναν ξανά την Ελλάδα, μιας και αποτελεί κοινή πεποίθηση πως μόνο όταν μεγαλώνει η ελληνική περιφέρεια, μεγαλώνει η Ελλάδα;

Ο ερωτών βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου