ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ





Με νέο οργανωτικό σχήμα η ¨Ν.Δ.¨ στην πολιτική μάχη, στέλνοντας μήνυμα ενότητας της παράταξης για εκλογική νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς εσωστρέφεια και ξεκαθαρίζοντας προς όλους πως πάνω από όλα προέχει η ενότητα της παράταξης και η σωτηρία της χώρας, με «έξωση» των δυνάμεων του Μνημονίου... και των εξωθεσμικών «κακών» επιρροών!
Η πραγματικότητα δείχνει πως από τον Νοέμβριο 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε με απόλυτη και άμεση λαϊκή εντολή την αρχηγία της ¨Ν.Δ.¨, τα «τραύματα» της παράταξης ήταν πολλά και οι προσπάθειες που κατέβαλε ο νέος αρχηγός για να «ξεπαγώσει» το κλίμα ήταν τεράστιες.
Σήμερα φαίνεται πως η εσωστρέφεια ξεθωριάζει, το πολιτικό κλίμα βελτιώνεται κερδίζοντας πόντους η ¨Ν.Δ.¨ με την ψαλίδα να κλείνει, το εσωκομματικό σκηνικό να παρουσιάζει τη μέγιστη επιθυμητή ενότητα και οι «προχθεσινές» διασπαστικές κινήσεις να φαίνεται πως έχουν μηδενική επιρροή στη βάση της παράταξης.
Όλοι θέλουν και επιζητούν ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ και τη ¨Ν.Δ.¨ να (ξανα)γίνεται πόλος έλξης των «ταπεινών και καταφρονεμένων».
Όλοι θέλουν τη φιλελεύθερη παράταξη ξαναγεννημένη, μεγάλη και δυνατή, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να γίνονται πράξη οι διακηρύξεις για έξοδο από την κρίση.
Απομάκρυνση από τα προστάγματα του ¨ΔΝΤ¨, από πολιτικές που οδηγούν στη μιζέρια και την εξαθλίωση. Πολιτικές που βλάπτουν την εθνική κυριαρχία, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και όπως καταθέτει ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης: «είναι συμφωνίες ντροπής που παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς κι ευρωπαϊκού δικαίου και του Ελληνικού Σντάγματος…δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές, εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει, να κατάσχουν ακόμα και την Ακρόπολη, τα ελληνικά νησιά, την πολεμική αεροπορία και ότι αυτοί κρίνουν αναγκαίο».
Τέτοιες πολιτικές ήταν και είναι ξένες με την παράταξη της ¨Ν.Δ.¨ από την ίδρυσή της κι αυτό έχει αφετηρία από την ιστορική διαδρομή του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Επίκαιρη όσο ποτέ η καταγεγραμμένη άποψη του Γιάννη Σκαρίμπα, για τον Εθνάρχη Κων. Καραμανλή: «θα πω μόνον ότι ο Κ. Καραμανλής στάθηκε μία εξαίρεση μες στους πολιτικούς μας του αιώνα. Όχι γιατί είναι από τον Ελληνικό λαό αναμενόμενος, αλλά γιατί δεν φόρεσε τη λιβρέα των Συμφερόντων. Δεξιός μεν αλλά αξιόπιστος και με όχι τα χαρτιά πίσω από τις πλάτες. Αν και δεξιά καθιστός πάντοτε ορθώς ομιλών. Ορθώς; Ναι, υπό μόνον της έννοιαν ότι στο πολιτικό χρηματιστήριο της νεώτερης Ελλάδας στάθηκε ο τιμιότερος εξυπηρέτης του αστικού κατεστημένου. Στη θλιβερή παρέλαση των νεοελλήνων μας πολιτικών (παρέλαση γραφικώς βαλκανική) αυτός, αξιοποίησε το αστικό ιδανικό του με τρόπον ευρωπαϊκό, με συνέπειαν ιδεολογική και πολιτική αξιοπρέπεια. Στάθηκε ότι καλύτερο μπόρεσε να δώσει η πολιτική εκατονταπενηνταετία της Ελλάδος».
Για να αποτελεί μια διαρκή υπόμνηση τιμής για την προσφορά του, η παρουσίαση σε κοινή θέα του μαρμάρινου ανδριάντα του Κων. Γ. Καραμανλή, του «Θεσσαλονικείς ήρθα!», στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Τον πολιτικό που έγραψε η ιστορία με χρυσά γράμματα στις σελίδες της, είχε πολιτική αξιοπρέπεια, ανασυγκρότησε οικονομικά τη χώρα από τα χαλάσματα του εμφυλίου, στερέωσε τη Δημοκρατία της μεταπολίτευσης και έγινε πρόεδρος όλων των Ελλήνων.
Αυτή την παράταξη «παρέδωσε» η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών το Νοέμβριο 2009, στον Αντώνη Σαμαρά και ο οποίος έχει χρέος βαρύ να την οδηγήσει στην εξουσία και την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, μακριά από «ξένες» ΔΝΤ επιρροές και κατευθύνσεις.
Μια πολιτική λαϊκή κι Ελληνική και το νέο ξεκίνημα, έχοντας την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται ελπιδοφόρο.
Ένας νέος κύκλος ανοίγει, διαφορετικός από τις κοινωνικά άδικες πολιτικές του Γ.Α.Π. Το «ιδεολογικό» κομμάτι της παράταξης φαίνεται να ξεκαθαρίζει, να γίνεται μπούσουλας προς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προβληματισμού και πολιτικής δράσης.
Να παραχθεί πολιτική μέσα από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να αναλάβουν «τομείς» της «σκιώδους κυβέρνησης» και που πρέπει να διαθέτουν σοβαρό πολιτικό οπλισμό. Να εμβολίσει η ¨Ν.Δ.¨ το αραχνιασμένο πολιτικο-κοινωνικό πεδίο, δίνοντας λύση σε προβλήματα, όπως η χρόνια παραγωγική κρίση, η δημόσια εκπαίδευση, η υγεία, η στρατηγική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, κλπ.
Να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας κατανοήσει τη ρίζα των προβλημάτων, έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης με στέρεα πολιτικά επιχειρήματα και πρακτικές.
Φαίνεται ο Πρόεδρος της ¨Ν.Δ.¨, να θέλει να κάνει πράξη αυτό που έγραφε στην προεκλογική επιστολή του: «Γύρισε και κοίταξε γύρω σου. Παντού αλλού υπάρχει απογοήτευση, από κίβδηλα οράματα, από προδομένα ιδανικά, από υποσχέσεις που διαψεύστηκαν δραματικά. Σε μας υπάρχει ελπίδα.».
ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ. Δύναμη και θέληση… και ο Αντώνης Σαμαράς, με τη νέα ηγετική ομάδα ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί, θεωρώντας πως «δεν αρκούν πια μικρά βήματα προς της σωστή κατεύθυνση». Χρειάζονται άλματα προς τα εμπρός. Για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Κι αυτά τα άλματα απαιτούν συνολικό σχέδιο, όχι ημίμετρα…
…και ο Αντώνης Σαμαράς, πολιτικός της δράσης και του μέτρου, φαίνεται να έχει σχέδιο, «ξανασηκώνοντας» τις αξίες και προχωρώντας μπροστά με τους άξιους.


Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος
Τομεάρχης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Νομού Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου