ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση των Νοσοκομειακών Γιατρών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας...

Το Νοσοκομείο Γρεβενών




Στα Γραφεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ) με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Γ. Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνη. Από... την πλευρά της ΕΙΝΔΥΜ ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Συριανός και ο αντιπρόεδρος Χ. Κατσίνας.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η ΕΙΝΔΥΜ με τους τοπικούς παράγοντες για να τους ενημερώσει για τις συνέπειες των τελευταίων ρυθμίσεων που προώθησε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας, που επιδεινώνουν την λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Εκ μέρος της ΕΙΝΔΥΜ έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας από τις σοβαρότατες ελλείψεις σε στελέχωση και από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τα μέτρα που παίρνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας που οδηγούν αυτά τα νοσοκομεία σε ουσιαστική καθήλωση και πλήρη αδυναμία κάλυψης των αναγκών των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας για 24 ώρες την ημέρα και για 30 ημέρες το μήνα. Ο περιορισμός της δυνατότητας κάλυψης των προγραμμάτων εφημεριών ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2010, μετά την έναρξη της εφαρμογής του Ν. 3868/2010 και συνεχίστηκε με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών που μειώνει την δαπάνη των πρόσθετων αναγκαίων εφημεριών στο 9% της συνολικής μηνιαίας αποζημίωσης και ολοκληρώθηκε με την τροπολογία του άρθρου 34 του νόμου 3896/2010 που εντάσσει τρία νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας στη Β’ ζώνη και περιορίζει πλέον στο ελάχιστο την δυνατότητα κάλυψης των προγραμμάτων εφημεριών. Τονίστηκε επίσης ότι η ΕΙΝΔΥΜ θα παραμένει μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της περιοχής σε εγρήγορση και θα συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και κινητοποίησης όλων των φορέων της περιοχής μέχρι να ανατραπούν όλες αυτές οι ρυθμίσεις.
Εκ μέρος της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας εκφράστηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη η αμέριστη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και η δέσμευση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της απόσυρσης της τροπολογίας ένταξης των 3 νοσοκομείων στη Β’ ζώνη και των άλλων δυσμενών ρυθμίσεων, που περιορίζουν την ικανότητα των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας να ανταποκριθούν στο έργο της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης σε όλους της πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ
Καχλάν Συριανός



(Η Συνάντηση , έγινε την Πέμπτη 6/11/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου