ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κοζάνης σήμερα το μεσημέρι...











 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Κοζάνης, εκφράζοντας την κατηγορηματική της αντίθεση στις... συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ συγχρόνως διεκδικούν την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης στο νομό.
Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ η ΕΛΜΕ Κοζάνης μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας στις 12-2 το μεσημέρι. «Η πρακτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, καθώς και δομών, όπως ενισχυτική διδασκαλία, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, αθλητικά σχολεία κ.λ.π., είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσπάθεια χτυπήματος της δημόσιας εκπαίδευσης, την περιστολή της χρηματοδότησης, την δραστική μείωση των διορισμών μόνιμου προσωπικού, την μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση, την κατάργηση οργανικών θέσεων και την μετακύλιση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων». Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ τονίζεται ότι «ειδικότερα απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια και σκέψη για συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νομό Κοζάνης, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού καμιά σχολική μονάδα δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξαιρετικά μειωμένου μαθητικού πληθυσμού». Επιπλέον επισημαίνεται ότι «η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων στο νομό Κοζάνης θα έχει σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και θα αποδυναμώσει τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα τις μειονεκτικές περιοχές». Σύμφωνα με «συστηματικές διαρροές» που γίνονται στο νομό Κοζάνης προωθούνται καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, όπως του Αγίου Χριστοφόρου στην Εορδαία, του Λιβαδερού και του Τρανοβάλτου στο δήμο Σερβίων, της Ξηρολίμνης στο δήμο Κοζάνης και ένα από τα γυμνάσια Εράτυρας ή Γαλατινής. Εφόσον κλείσουν αυτά τα σχολεία οι μαθητές θα υποστούν στην ταλαιπωρία της μετακινήσεις στις γειτονικές πόλεις και κωμοπόλεις.
Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι επίκεινται καταργήσεις επαρχιακών σχολείων σε μια περίοδο που ανθεί η αστυφιλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γυμνάσια και λύκεια της Κοζάνης σχεδόν έχουν «φρακάρει» από μαθητές, πράγμα που δημιουργεί την ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών μονάδων. Το κεντρικό αίτημα που θα θέσει η ΕΛΜΕ Κοζάνης με την σημερινή κινητοποίηση είναι η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, όπως:
-Άμεση ίδρυση νέου λυκείου στην πόλη της Κοζάνης (5ο λύκειο). Η υπερσυγκέντρωση του μαθητικού πληθυσμού και η έλλειψη αιθουσών είναι μεγάλη στα υπόλοιπα τέσσερα λύκεια.
-Κατασκευή έξι αιθουσών και κλειστού γυμναστηρίου στο 4ο λύκειο.
-Άμεση δημιουργία νέου συγκροτήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μέχρι να γίνει αυτό επιβάλλεται η βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου που είναι απαράδεκτο.
-Κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων και σύγχρονων χώρων άθλησης σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Λειτουργία και ενδυνάμωση όλων των βιβλιοθηκών.
-Εκσυγχρονισμό όλων των εργαστηρίων των σχολικών μονάδων και ανακαίνιση όσων σχολείων αντιμετωπίζουν προβλήματα (π.χ. Πεντάλοφος).
Με αιχμή τα παραπάνω αιτήματα, αλλά και για την αντίδραση στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, η ΕΛΜΕ Κοζάνης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη σημερινή δίωρη στάση εργασίας, αλλά και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΜΕ : Όχι στο “Καλλικρατικό σχολείο” Σήμερα όλοι στην Κοζάνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου