ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τρομοκρατία: Βρέθηκε σχέδιο προκήρυξης...

Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση κατά δικαστικών αυτό το Σαββατοκύριακο...




Σχέδιο προκήρυξης έξι σελίδων βρέθηκε σε υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα. Όπως προκύπτει θα πραγματοποιούσαν βομβιστικό χτύπημα ως πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση σε ένδειξη συμπαράστασης στης “Συνωμοσία”,.. κατηγορούμενοι για την οποία δικάζονται τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό. “Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε στους συντρόφους μας που αυτή τη στιγμή δικάζονται” αναφέρει η προκήρυξη.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες δικαιολογούν πράξεις βίας. Επίσης περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση των "Πυρήνων".
Στον υπολογιστή βρέθηκαν επίσης:
- Συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις
- Διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων
- Σχεδιαγράμματα περιοχών
- Φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων
Υπενθυμίζεται ότι ένα
USB και τρία λάπτοπ  βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Φορμίωνος στο Βύρωνα και στην κατοχή ενός εκ των πρόσφατα συλληφθέντων. Από τα ευρήματα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit προκυπτουν στοιχεία ότι οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν χτυπήματα κατά δικαστών και στόχων που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν, πως από αυτά αποκαλύπτεται πλήρως η παράνομη δραστηριότητα των 5 νέων συλληφθέντων. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται πως από αυτά τα σημαντικά ευρήματα προκύπτουν διασυνδέσεις με παλαιότερους συλληφθέντες, έγκλειστους φυλακών και καταζητούμενους.
Το σημαντικότερο όλων, όπως διαρρέουν, είναι το γεγονός ότι τοποθετείται η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση και σε ενέργειες της. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για επιβεβαίωση συμμετοχής τους στην αποστολή των εκρηκτικών δεμάτων και στην βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της οδού Λ. Ριανκούρ, τις οποίες ανέλαβε η "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Χωρίς να αποκαλύπτουν τι είναι αυτά τα σοβαρά και σημαντικά στοιχεία, καθώς πιθανότατα θα το κάνουν με επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες, ίσως πρόκειται για πρωτότυπες προκηρύξεις και σχεδιασμούς επιθέσεων, παλαιότερων και μελλοντικών, ακόμη και ταυτοποίηση αποτυπωμάτων τους σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί "γιάφκες" Επίσης εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ανάλυση των κλήσεων σε τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Από την περίοδο της παρακολούθησής τους, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά για κωδικοποιημένες συνομιλίες με άλλους αντιεξουσιαστές. Και οι 5 νέοι συλληφθέντες προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων επικοινωνίας, τηλεκαρτών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από την τρομοκρατική οργάνωση των "6".
Τουλάχιστον δύο από την ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση είχαν επαφή με τους προχθεσινούς συλληφθέντες, και είχαν μπει "αυτόματα" στο στόχαστρο. Κάποιες αμεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα
Σημειώνεται ότι σε κείμενο που βρέθηκε σε υπολογιστή στο σπίτι του Βύρωνα αναφέρεται ότι "Το χτυπημα είναι απάντηση στο κάλεσμα των Πυρήνων της Φωτιάς" πράγμα που από την ασφάλεια θεωρείται ένδειξη ότι ετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια και θα χρησιμοποιούσαν το κείμενο ως προκήρυξη.
Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα σε Ταύρο και Βύρωνα προκύπτει ότι τόσο το “εννιάρι” όσο και το Καλάσνικοφ είναι “καθαρά” δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι οι νεαροί ετοίμαζαν χτύπημα ενόψει της δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό στην οποία κατηγορούμενοι είναι οι 13 συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, ερευνώνται το Σάββατο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, από όπου συλλέγονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα ενω γίνονται λήψεις δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 27χρονης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο και την φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη στον Περισσό για σχέση με την υπόθεση τη τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η Marie Fee Meyer, εργαζόταν ως καθηγήτρια Γερμανικών σε φροντιστήριο και ζούσε στον Περισσό τον τελευταίο καιρό.
Aστυνομικές πηγές θέλουν η σύλληψή της να έχει γίνει στο πλαίσιο “πίεσης”
Οι γονείς της, Βόλφγκανγκ και Μπάρμπαρα Μέγιερ ανήκαν στην τρίτη γενιά της RAF. Ο πατέρας της έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αυστριακούς αστυνομικούς το 1986 στη Βιέννη. Για τη μητέρα της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, παραδόθηκε η ίδια στην γερμανική πρεσβεία στο Λίβανο το 1999 μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους. Προφυλακίστηκε και το 2001 αφέθηκε ελεύθερη λόγω έλλειψης στοιχείων.
Η οργάνωση RAF - Rote Armee Fraktion - έδρασε στη Γερμανία από τα τέλη της δεκαετίας του 60 μέχρι το 1998. Ιδρύθηκε το 1970 από τον Αντρέας Μπάαντερ, την Γκούντρουν Ένσλιν, την Ούλρικε Μάινχοφ και τον Χορστ Μάλερ. H RAF υπήρξε υπεύθυνη για 34 δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών και δικαστικών στόχων.
Η φωτογραφία της Φέι Μαρί Μέγερ
Η φωτογραφία της Φέι Μαρί Μέγερ
κάποιων από τους 5 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της "Συνομωσίας" και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των "6". προς κάποιους κατηγορούμενους ή καταζητούμενους, προκειμένου να αποκαλύψουν πράγματα ή κάποιοι να “βγουν από το καβούκι τους προκειμένου να δράσουν”. Σήμερα Σάββατο απολογούνται οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στο Βύρωνα στην ανακρίτρια. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος – όπως και στην 27χρονη -. Οι διώξεις αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Οι τέσσερις νεαροί ανακρίθηκαν χωρίς δικηγόρους ενώ οι ίδιοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά κατηγορούνται για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όχημα της ΔΕΗ που βρισκόταν σε εργοτάξιο της επιχείρησης το περασμένο φθινόπωρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου