ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Ο Σουλτάνος δεν έπινε ποτέ»












Ξεχείλιζε η οργή την Κυριακή μπροστά στα γραφεία του καναλιού Show TV στην Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την προβολή της τηλεοπτικής σειράς «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» με πρωταγωνιστή τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Α΄, -που αποκαλείται αλλιώς και «Σουλτάνος ο Μεγαλοπρεπής». Οι διαδηλωτές πέταξαν αβγά... στα γραφεία του σταθμού και φώναξαν συνθήματα όπως «ο Θεός είναι μεγάλος».
Ο Σουλτάνος ο Μεγαλοπρεπής κρατούσε τα ηνία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1494 ως το 1566. Η νέα σειρά -ιστορικό δράμα- τον παρουσιάζει ως άνθρωπο που του άρεσε το αλκοόλ (αν και το Ισλάμ το απαγορεύει) και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες του χαρεμιού του, συζύγους και παλλακίδες- στοιχεία που προκάλεσαν έντονα τους μουσουλμάνους διαδηλωτές.
«Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ήταν δίκαιος και ηθικός σε όλη του τη ζωή», επισήμανε ο Αμπντουλάχ Ντεμίρ, 55 ετών. «Το να τον παρουσιάζουν ως άνδρα με πάθος για το αλκοόλ και τις γυναίκες μας κάνει να δυσανασχετούμε. Είναι πρόκληση να κάνεις τον κόσμο να σκέφτεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις σεξ και να πίνεις».
Οι Οθωμανοί Σουλτάνοι ήταν επίσης ηγέτες του Ισλάμ, χαλίφηδες, μέχρι που η Τουρκική Δημοκρατία, με χαρακτήρα κοσμικό, κατήργησε το χαλιφάτο το 1924.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειο της ισχύος της, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά με τον Σουλεϊμάν τον Α΄.
Η πρώτη εκπομπή της σειράς για τον Σουλτάνο προβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου από το κατά βάση ψυχαγωγικό δίκτυο, Show TV. Έκτοτε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έλαβε 75.000 αιτήσεις διαμαρτυρίας.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την προβολή της σειράς που του προκαλεί «ανησυχία και λύπη», ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.
Η Τουρκία έχει πληθυσμό 73 εκατομμύρια. Σε ποσοστό 99,9% είναι μουσουλμάνοι όμως το σύνταγμα της χώρας, λόγω ακριβώς του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, θεωρεί νόμιμη την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου