ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πεινάνε λόγω..."Καλλικράτη" - Διέκοψαν τη σίτιση στο μουσικό σχολείο Σιάτιστας...







Χωρίς φαγητό έμειναν από προχτές οι μαθητές του μουσικού σχολείου Σιάτιστας, ενώ στο μουσικό σχολείο Αμυνταίου παρατηρήθηκαν προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο. Η αιτία που μένουν τα παιδιά νηστικά ή χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο σχολείο σχετίζεται με τα πρώτα παρατράγουδα που παρατηρήθηκαν με... τη σύγχυση των αρμοδιοτήτων στο νέο «Καλλικρατικό» τοπίο. Ξαφνικά ο εργολάβος που υλοποιεί τη σύμβαση με την πρώην νομαρχία Κοζάνης για τη σίτιση των 150 μαθητών και μαθητριών του μουσικού σχολείου Σιάτιστας, έκοψε προχτές Δευτέρα το μεσημεριανό γεύμα και αρκέστηκε να δώσει στα παιδιά ένα σάντουιτς. Μάλιστα χτες, δεν έδωσε ούτε το σάντουιτς που είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα. Για την μονομερή αυτή ενέργεια επικαλέστηκε τη λήξη της σύμβασης, αφού δεν υφίσταται πλέον ο θεσμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Για τον ίδιο λόγο, αρκετά παιδιά του μουσικού σχολείου Αμυνταίου, δεν πήγαν το τελευταίο διήμερο στο μάθημα, καθώς παρατηρήθηκαν προβλήματα στην υλοποίηση της σύμβασης μετακίνησης. Προειδοποίηση για διακοπή της σίτισης αμέσως μετά τα Θεοφάνεια, υπήρξε και στο μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας, αλλά για την ώρα δεν παρατηρήθηκε ακόμη πρόβλημα.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων, Φώτης Αντάρας, από τη Σιάτιστα, υπογράμμισε ότι το θέμα «έχει να κάνει με την μεταφορά αρμοδιοτήτων των σχολείων, η οποία περνά από τις νομαρχίες στους δήμους». Χαρακτήρισε όμως «παράνομη» την διακοπή συσσιτίου, καθώς όπως είπε, «σύμφωνα με τον νόμο οι συμβάσεις των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων υλοποιούνται από τις Περιφέρειες». Πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος έδωσε εντολή να διακοπεί η σίτιση των μαθητών», ωστόσο σημείωσε ότι «σε πανελλαδικό επίπεδο δεν προέκυψε πρόβλημα σε κανένα μουσικό σχολείο της χώρας. Μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δημιουργήθηκε πρόβλημα και γι' αυτό κάποιοι ευθύνονται».
Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, διαβεβαίωσε ότι «προσωπικά δεν έδωσα καμία εντολή, ούτε γνωρίζω από πού μπορεί να δόθηκε». Πρόσθεσε ότι «ενημέρωσα τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, ο οποίος έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί το θέμα και να συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες η τροφοδοσία των μουσικών σχολείων με φαγητό, μέχρι να λυθεί οριστικά με βάση τις νέες αρμοδιότητες».
Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος Βοΐου Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο οποίος κατήγγειλε την διακοπή σίτισης, είπε ότι «φοβάμαι πως εκτός από το μπέρδεμα στις αρμοδιότητες, το μνημόνιο και η περιστολή δαπανών, έχει επιπτώσεις ακόμη και στη σίτιση των μαθητών».
Να σημειωθεί ότι θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων, είναι οι αρμοδιότητες των μουσικών σχολείων να περάσουν στις Περιφέρειες και όχι στους δήμους, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Εξηγώντας αυτή τη θέση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Φ. Αντάρας, είπε ότι «υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον, τα κόστη είναι μεγάλα και οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δεύτερον, τα μουσικά σχολεία είναι διαδημοτικά, οπότε δεν ξέρουμε σε ποιον από όλους τους δήμους ανήκει η αρμοδιότητα».
Στη Σιάτιστα συνεδρίασε χτες το 15μελές συμβούλιο των μαθητών, το οποίο αποφάσισε να προβεί σε κινητοποιήσεις, εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Σήμερα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου