ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων - Διαβάστε τι είπε για τον αντικαπνιστικό νόμο...

Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως προανήγγειλε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα 99,5» ο υπουργός Υγείας





Μιλώντας στον σταθμό, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως τον Μάρτιο θα λειτουργήσει το σύστημα μηχανογράφησης σε νοσοκομεία και αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομηθούν... το 2011 περί το 1,4 δισ. ευρώ.
«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες-σταθμούς, που θα κρίνουν τη αναδιοργάνωση του τομέα της Υγείας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα ημέρα στην Υγεία» και του οποίου οι πρόνοιες δεν προβάλλονται γιατί η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα των φαρμακείων.
Επίσης, στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει το ψηφιοποιημένο σύστημα μηχανογράφησης στα νοσοκομεία και τις αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.
«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να μας πει τι πρέπει να γίνει;».
«Δεν ήθελε το στραβό μας το κεφάλι. Η νοοτροπία μας» να αλλάξουν τα πράγματα, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η διαφθορά στο χώρο της Υγείας είναι παράγωγο της διοικητικής ακαταστασίας και της κακοδιοίκησης.
Όσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός είπε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές (δημοτική αστυνομία), τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Υγείας, και από επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο των ελέγχων της υγιεινής στα καταστήματα.
«Κάθε εβδομάδα θα δίνω στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και θα καταδεικνύω ποιος δεν ελέγχει, ποιος κάνει τον καλό στους δημότες» υπογράμμισε.
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο είχε ζητήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών για το θέμα της εφαρμογής του νόμου, αλλά τελικά η συνάντηση έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου