ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κοζάνη: Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στα ορυχεία της ΔΕΗ...

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...







Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε την Δευτέρα (17/1) προς τη δήμαρχο Εορδαίας επιτροπή πρωτοβουλίας εργαζομένων στο Βόρειο Τομέα της ΔΕΗ, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις τους από την πληθώρα των αδέσποτων που κυκλοφορούν στο χώρο των γεωτρύπανων της ΔΕΗ στην περιοχή του πρώην Ορυχείο Κομάνου,.. καθώς και σε εργασιακούς χώρους του Βόρειου Τομέα των ορυχείων της ΔΕΗ.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της επιτροπής πρωτοβουλίας κ.κ. Πέτρος Ταταρίδης και Αθανάσιος Κοσκερίδης στη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, οι εργαζόμενοι θέτουν ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους από τα δεκάδες, τουλάχιστον 30 αδέσποτα, που έχουν στέκι τους τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τα κτίρια και τις καντίνες στους συγκεκριμένους εργασιακούς της ΔΕΗ, ενώ σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι πριν μερικές μέρες κάποιο αδέσποτο δάγκωσε έναν εργαζόμενο.
Ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, καθώς σύμφωνα με το Νόμοι οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την περισυλλογή των αδέσποτων, ενώ έθεσαν και θέμα λειτουργίας του κυνοκομείου που κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας.
Η κ. Βρυζίδου ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων προθεσμία 2-3 μηνών προκειμένου, όπως είπε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου και για να εξευρεθούν κονδύλια από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για τα λειτουργικά έξοδα του κυνοκομείου, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για τη σίτιση και τη φροντίδα των αδέσποτων και θα έχει την ευθύνη καθαρισμού των χώρων του κυνοκομείου.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι δήμοι έχουν μεν την ευθύνη περισυλλογής των αδέσποτων αλλά όχι την υποχρέωση να τα φιλοξενούν μόνιμα σε κυνοκομεία. Συγκριμένα η υποχρέωση των δήμων είναι να γίνεται περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμός και αποπαρασιτισμός, αποθεραπεία, υιοθεσία και επανένταξη των αδέσποτων σκύλων στο φυσικό τους χώρο.


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου