ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνουν (ξανά) κτίριο για μετεγκατάσταση των μεταναστών...

Ένα την πολυτέλειά του το Μέγαρο Υπατία φαίνεται ότι δεν τηρεί τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μεταναστών...




Το πρωί της Παρασκευής βρήκε τους 250 παράνομους μετανάστες-απεργούς πείνας, μετά τη «νυχτερινή έξοδο» από τη Νομική, στο πολυτελές κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Η τριήμερη στέρηση...
φαγητού, το ξενύχτι και η πορεία της προηγούμενης βραδιάς τούς έχουν καταβάλει. Ξαπλωμένοι στο ισόγειο του Μεγάρου Υπατία, προσπαθούν να βολευτούν σε έναν χώρο που, όπως λένε, δεν είναι κατάλληλος για τη διαμονή τους. «Χωράει οριακά περί τα 90 άτομα» υποστηρίζουν. Αλλα τόσα βρίσκονται σε άλλο σημείο, στο ημιυπόγειο του κτιρίου.
Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης, στη γύρω περιοχή. Χθες το απόγευμα ο Ερυθρός Σταυρός έστησε σκηνές στην αυλή για να μεταφερθούν και αυτοί, ώστε να είναι όλοι μαζί. Από την πλευρά τους οι οργανώσεις που τους στηρίζουν έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ανεύρεση νέου κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης.
Παρ΄ όλα αυτά οι μετανάστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ως σήμερα εξελίξεις. «Χθες βγήκαν κερδισμένοι» λέει ο Αμπντούλ Χατζή , μετανάστης ο ίδιος, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης της Αστυνομίας και στην ομαλή έξοδο και μεταφορά τους από τη Νομική Σχολή.


Ένα μέγαρο με ιστορία
Tο Μέγαρο Λιβιεράτου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Αθήνας. Ανήκε στον κεφαλλονίτη επιχειρηματία, βιομήχανο εξ Αιγύπτου, Γεράσιμο Λιβιεράτο και είναι έργο του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αλέξανδρου Νικολούδη. Οικοδομήθηκε στα 1908-1909. Εχει συνολική επιφάνεια 1.240 τετραγωνικών μέτρων και η σχεδιαστική αισθητική του προσχωρεί στα πομπώδη μορφολογικά στοιχεία της νεομπαρόκ γαλλικής σχολής ΒeauxΑrts. Η πρόσφατη αποκατάστασή του από τους νέους ιδιοκτήτες του, υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, επανέφερε το εγκαταλελειμμένο επί πολλές δεκαετίες μέγαρο, το οποίο είχε υποστεί επιπροσθέτως εκτεταμένες φθορές από τον σεισμό του 1981, στην αρχική νεομπαρόκ μορφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου