ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μειώνεται η εναλλακτική θητεία...







Μειώνεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας που καλούνται να υπηρετήσουν οι αντιρρησίες συνείδησης. Συγκεκριμένα, η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας καθορίζεται σε 15 μήνες, από 17 που ισχύει σήμερα... για τον Στρατό Ξηράς και 23 για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Δώδεκα αντί 15 μήνες θα υπηρετούν όσοι δικαιούνται μειωμένη στρατιωτική θητεία και εννέα αντί 11 όσοι δικιαούνται εξάμηνη θητεία. Η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας παραμένει στους πέντε μήνες για όσους καλούνται να υπηρετήσουν τρίμηνη στρατιωτική θητεία.
Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να υπηρετήσουν τρεις μήνες, πριν εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής θητείας. Το τίμημα για την εξαγορά του υπολοίπου ανέρχεται σε 810 ευρώ για κάθε μήνα.
Επίσης, καθορίζεται σε 6.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται στους ανυπότακτους (1.000 ευρώ για τους έφεδρους). Για τους λιποτάκτες, καθορίζεται σε 1.00 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, με "ταβάνι" τις 6.000 ευρώ.
Τέλος, τροποποιείται η «Φ. 420/79/81978/Σ. 300/21-12-2005-Απόφ.ΥΕΘΑ», και επανακαθορίζονται οι διαδικασίες που προβλέπονταν για την υπαγωγή των αντιρρησιών συνείδησης στην εναλλακτική υπηρεσία, ώστε να εναρμονιστούν με τις τροποποιήσεις του άρθρου 78 του Ν. 3883/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου