ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βρετανία: Δικαιώθηκε γκέι ζευγάρι που ζήτησε διπλό κρεβάτι σε ξενοδοχείο







 Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε ένα ζευγάρι φανατικά θρησκευόμενων ξενοδόχων επειδή αρνήθηκε να βάλει σε δωμάτιο με διπλό κρεβάτι δύο γκέι άνδρες οι οποίοι συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης. Οι ξενοδόχοι επέμεναν να δώσουν δύο... μονόκλινα ή ένα δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια. Η απόφαση είναι μια από τις πρώτες που εκδίδονται με βάση το νέο νόμο για την ισότητα των φύλων στη Βρετανία και χαιρετίστηκε ως μία νίκη των υπέρμαχων των κοινωνικών ελευθεριών, επειδή ουσιαστικά επεκτείνει τα δικαιώματα των παντρεμένων ζευγαριών σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
Το δικαστήριο της κομητείας του Μπρίστολ επιδίκασε αποζημίωση από 1.800 στερλίνες στους Στίβεν Πρέντι και Μάρτιν Χολ, επειδή «έφαγαν πόρτα» από τον Πίτερ και τη Χέιζελ Μπουλ, που διατηρούν ξενοδοχείο στην Κορνουάλη. Οι ξενοδόχοι είναι χριστιανοί και υποστήριξαν ότι η πίστη τους τούς εμποδίζει να βάζουν στο ίδιο δωμάτιο ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, ασχέτως φύλου. Οι ενάγοντες υποστήριξαν, όμως, ότι, εφόσον συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, έχουν όλα τα δικαιώματα των παντρεμένων ζευγαριών - επομένως και το δικαίωμα να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου.
Στην απόφασή του ο δικαστής αναφέρει ότι οι κοινωνικές συμπεριφορές έχουν αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια και ότι η άρνηση των ξενοδόχων βασίστηκε στον σεξουαλικό προσανατολισμό των υποψήφιων πελατών. Αρα αποτελεί διάκριση, που δεν έχει νομική βάση.
Τυπικά τα ξενοδοχεία στη Βρετανία έχουν (ακόμη) το δικαίωμα να αρνηθούν διπλό δωμάτιο σε όσους δεν είναι παντρεμένοι ή δεν συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης. Ωστόσο αυτός ο κανονισμός έχει περιπέσει σε αχρησία.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου