ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα νοσοκομεία...


 



«Οι γιατροί δεν μπορούν να εφημερεύουν γιατί το απαγορεύει ο Νόμος. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα νοσοκομεία γι αυτό και τώρα δοκιμάζει τις αντοχές των γιατρών και της κοινωνίας». Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών... Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας σε ενημερωτική επιστολή της προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι το προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση ασθενών, νοσηλευομένων και μη, δεν θα είναι με ευθύνη των γιατρών και θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους υπεύθυνους, καθώς ως γνωστόν, μείζον θέμα με τις εφημερίες στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Καστοριάς έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τα «αναβαθμίσει» από την Γ΄ ζώνη στην Β΄, με αποτέλεσμα ο κάθε γιατρός να πρέπει να πραγματοποιεί λιγότερες εφημερίες το μήνα. Μόνο που τα εν λόγω νοσοκομεία λειτουργούν εδώ και χρόνια με σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο δεν αρκεί για να καλυφθούν οι εφημερίες όλου του μήνα.
Συγκεκριμένα, στην ενημερωτική επιστολή της προς τους κατοίκους της περιφέρειάς μας η ΕΙΝΔΥΜ επισημαίνει ότι, τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν εδώ και χρόνια με προβλήματα στη στελέχωση σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόλα αυτά όμως, και χάρη στις προσπάθειες αυτού του προσωπικού, η λειτουργία αυτών των νοσοκομείων δεν διαταράχθηκε τα χρόνια αυτά παρά μόνο σε περιπτώσεις που οι ελλείψεις ήταν τρομακτικές. «Τότε ήταν που δημιουργήθηκαν και κάποια δραματικά γεγονότα» και ο «πολιτικός κόσμος "συγκλονισμένος" όπως δήλωνε, προχωρούσε σε μεγαλόπνοες διακηρύξεις για άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι λοιπόν με τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι κατάφεραν να αναβαθμίσουν 3 από τα 5 νοσοκομεία της περιοχής μας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Γρεβενών, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας, που από προβληματικά και άγονα στην Γ΄ ζώνη μεταφέρθηκαν στην αναβαθμισμένη Β΄ ζώνη, με αποτέλεσμα ο κάθε γιατρός να πρέπει να πραγματοποιεί λιγότερες εφημερίες».
Η ΕΙΝΔΥΜ σημειώνει ακόμη ότι λόγω του νέου καθεστώτος που δημιουργεί η εξέλιξη αυτή τα εν λόγω νοσοκομεία δεν θα μπορούν να εφημερεύουν ολόκληρο τον μήνα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάποιες ημέρες του μήνα, ανάλογα με την στελέχωση της κάθε κλινικής, κι όσο πιο λίγους γιατρούς έχει μια κλινική τόσο ποιο νωρίς θα κλείνει. «Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό το πρόβλημα, καθώς και τους υπεύθυνους αυτού του προβλήματος, καθόσον κάποιοι επιτήδειοι θα βγουν για να πουν ότι και πάλι υπεύθυνοι είναι οι γιατροί», υπογραμμίζει η ΕΙΝΔΥΜ και καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας να αναζητήσουν αλλού τους υπεύθυνους για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση ασθενών και νοσηλευομένων.


Ρ.Β.
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου