ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προς επίλυση το θέμα με την κατάληψη της Νομικής, συνεδριάζουν οι μετανάστες

Ολονύκτιο θρίλερ...





Προς εκτόνωση φαίνεται πως οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραμονή των 253 μεταναστών στη Νομική, μετά από ολονύκτια σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με φορείς για την εξεύρεση λύσης οι... πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης σε άλλο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής.
Οι απεργοί πείνας, με τη σειρά τους, θα συνεδριάσουν γύρω στις 9 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν την πρόταση των πρυτανικών αρχών.
Οι μετανάστες είχαν δηλώσει την Τετάρτη αταλάντευτοι στην απόφασή τους για απεργία πείνας, αλλά με πρόθεση διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του χώρου παραμονής τους.
«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Ευχαριστούμε τις παραπάνω οργανώσεις για τη συμβολή τους στην επίλυση αυτού του οξύτατου προβλήματος. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό επεδίωκε από την αρχή. Αύριο το πρωί, αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο» καταλήγει η ανακοίνωση.


Γαλάζια πρόταση νόμου για το άσυλο
Εν τω μεταξύ, πρόταση νόμου για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου ετοιμάζεται να καταθέσει η ΝΔ, αλλά για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση τα επιτελικά στελέχη του κόμματος έμπλεξαν τις γραμμές τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε να υιοθετεί σκληρή γραμμή, εισηγούμενος την κατάργηση του ασύλου. Κατά την επίσημη ανακοίνωση, «το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού και δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού εις βάρος του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας».
Την ίδια στιγμή άλλα στελέχη σημείωναν ότι μία τέτοια στόχευση είναι ανέφικτη, καθώς η έννοια του ασύλου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Τη σύγχυση που επικράτησε στο γαλάζιο στρατόπεδο επέτεινε και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το κόμμα, διαβεβαίωνε ότι η παρέμβαση Σαμαρά δεν σχετίζεται με νομοθετικά μέτρα.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου