ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκαν τα "ρουγκατσάρια" στις Αμυγδαλιές Γρεβενών...

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ρουγκουτσαριών και της... κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.
Πιο συγκεκριμένα, τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Φέτος για πρώτη φορά στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου (η δέκατη έβδομη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου που επίσης για πρώτη φορά ήταν παραδοσιακή), χόρεψαν τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας, καθώς και ο κόσμος που παρευρέθηκε, με το συγκρότημα των Σάκη και Κώστα Τσιοτίκα και μοιράστηκαν σε όλους παραδοσιακές πίτες, κρασί τσίπουρο, αναψυκτικά και δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. 

 Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι αποδείχτηκε πολύ σωστή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη αλλαγή της μορφής της εκδήλωσης, αφού και με τη βοήθεια του καιρού, η επιτυχία της εκδήλωσης και η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που δεν το φανταζόταν κανείς. Ακόμα να σημειώσουμε ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ, όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλα τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων για τη συμμετοχή τους και τους συγχαίρουμε για την καταπληκτική τους εμφάνιση. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες που έφτιαξαν και πρόσφεραν τις παραδοσιακές πίτες, το αρτοποιείο του Καραλιόλιου Γιώργου για την προσφορά των μελομακάρονων, καθώς και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά».
  Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γιώργος, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη. Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κόραβος Βάϊος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πατσιαρίκας Αθανάσιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας Ευθύμιος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής Κων/νος. 
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος
Αργύριος Γ. Καραλιόλιος 
 
www.e-amigdalies.gr         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου