ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Φαλάκρα: Μία κρέμα θα «ξυπνάει» τις τρίχες







Το «κλειδί» της ανδρικής φαλάκρας πιστεύει ότι ανακάλυψε μία ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ, με τον Ελληνικής καταγωγής καθηγητή Γιώργο Κωτσαρέλη, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της... Πενσιλβάνια. Όπως υποστηρίζουν, η ανδρική φαλάκρα δεν έχει να κάνει τόσο με την απώλεια των τριχών, όσο με ένα κυτταρικό πρόβλημα στη δημιουργία νέων μαλλιών, που κάνει τις νέες τρίχες τόσο μικρές, ώστε καθίστανται αόρατες στο γυμνό μάτι.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα βλαστικά κύτταρα που δημιουργούν τις νέες τρίχες και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι ίσως είναι δυνατό στο μέλλον να "θεραπευτεί" η φαλάκρα, μέσω αποκατάστασης της φυσιολογικής λειτουργίας αυτών των κυττάρων.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταστεί εφικτή η ανάπτυξη μιας κρέμας που θα εφαρμόζεται στο κεφάλι και θα βοηθά τα βλαστικά κύτταρα να οδηγήσουν ξανά στην φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επόμενο βήμα θα είναι να μελετήσουν τα βλαστικά κύτταρα και στην περίπτωση της γυναικείας απώλειας τριχών.
Το 2007, η ερευνητική ομάδα του Κωτσαρέλη είχε ανακαλύψει ότι τα θυλάκια των τριχών στα ενήλικα ποντίκια αναγεννιούνται μέσω ενεργοποίησης εκ νέου των γονιδίων που ήσαν ενεργά κάποτε μόνο στα αναπτυσσόμενα έμβρυα. Ενεργοποιώντας εμβρυικές μοριακές οδούς που βρίσκονταν σε "ύπνωση", οι ερευνητές κατάφεραν να "αναγκάσουν" τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν νέα θυλάκια τριχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου