ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σηκώνουν τα "μανίκια" στο Υπουργείο Οικονομικών- Ποινές φυλάκισης για όσους φοροδιαφεύγουν ...








Σκληρή δουλειά περιμένει από τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο με αλλεπάλληλες συσκέψεις που θα έχουν ως αντικείμενο την ενεργοποίηση των μέτρων που θα αποφέρουν τάχιστα τα προσδοκώμενα έσοδα και θα θέσουν τις κρατικές δαπάνες σε ακόμα πιο "σφικτό" πλαίσιο... Στόχος είναι ο περιορισμός του ελλείμματος από τα 21,9 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ, δηλαδή από το 9,4% του ΑΕΠ στο 7,4%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά "κυνήγι" για να μαζέψει στα ταμεία του κράτους 14,3 δισ. ευρώ.
Από αυτά τα 7,830 δισ. ευρώ, αφορούν σε πρόσθετα έσοδα και συγκεκριμένα 1,5 δισ. ευρώ από την απόδοση των περσινών μέτρων, άλλα 4 δισ. ευρώ από τα μέτρα, που προέβλεπε αρχικά το μνημόνιο και τα υπόλοιπα 2,280 δισ. ευρώ από φορολογικά μέτρα που προστέθηκαν εκ των υστέρων.
Περίπου 6,5 δισ. ευρώ θα είναι οι επιπλέον περικοπές δαπανών, από τις οποία 1,150 δισ. ευρώ θα έρθουν από μέτρα του 2010, άλλο 1,5 δισ. ευρώ από τις περικοπές που προέβλεπε αρχικά το μνημόνιο και άλλα 3,850 δισ. ευρώ από πρόσθετα μέτρα.
Ένας εκ των μεγάλων στόχων του υπουργείου Οικονομικών είναι και η αποτελεσματικότερη συλλογή φόρων, που αποτέλεσε και ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" στη δημοσιονομική προσπάθεια του 2010.
Από τις αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που έγιναν πέρυσι, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισπράξει μέσα στο 2011 άλλα 600 εκατ. ευρώ, ενώ και από τη διπλή περυσινή αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αναμένονται άλλα 750 εκατ. ευρώ.
Το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά δύο μονάδες υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ στα 600 εκατ. ευρώ θα φτάσει το όφελος από την εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ευελπιστεί να εισρεύσουν στον κρατικό κορβανά 700 εκατ. ευρώ από την πρώτη εφαρμογή των νέων τεκμηρίων. Όσο για την απόδοση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και των νέων αντικειμενικών αξιών, υπολογίζεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ. 

Ποινές φυλάκισης για όσους φοροδιαφεύγουν 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο οικονομικών, η φοροδιαφυγή αγγίζει το 46% και από τους τελευταίους ελέγχους προέκυψαν 60 παραβάσεις ανά παραβάτη.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο από τη μη απόδοση ΦΠΑ τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι περισσότερα από 500 εκατομμύρια δεν έφτασαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο όποιος χρωστάει ΦΠΑ από 70.000 ευρώ και πάνω να οδηγείται στο αυτόφωρο.

1 σχόλιο:

  1. Παλι για γελοια το ποινολογιο.
    70000 μη αποδοση απο ΦΠΑ, αντιστοιχουν σε ετησιους μισθους 4 πολιτων η οσα θα βγαλει καποιος σε 4 χρονια.
    Σε λιγο θα παρακαλαει ο υπ.οικονομικων να μην τον καταγγειλουν σε περιπτωση που βγαλει ρυθμιση που τους χαριζει και λεφτα για τους καφεδες.
    Η στατιστικη του υπουργειου του ,οτι 6 στους 10 τον εχουν γραμμενο και δεν πληρωνουν, τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή