ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δυσαρέσκεια προκαλεί απόφαση της ΤτΕ για τα χρηματικά διαθέσιμα της Εκκλησίας...






Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια προκαλεί σε ιεράρχες της Εκκλησίας απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) να εφαρμοστεί νόμος του '50 που προβλέπει ότι όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου οφείλουν να... καταθέτουν σε αυτήν τα χρηματικά διαθέσιμά τους.
Τα χρήματα αυτά θα τα διαχειρίζεται αποκλειστικά η ΤτΕ και θα τα επενδύει σε κινητές αξίες του ελληνικού δημοσίου όπως ομόλογα. Ήδη υποκαταστήματα τραπεζών απευθύνονται σε ναούς και μητροπόλεις ζητώντας την συναίνεση τους για τη μεταφορά των διαθεσίμων τους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν ότι είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς τους στην ΤτΕ. Ακούσια αφαίρεση χρημάτων μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.
Ανάλογο αίτημα ιδιωτικής τράπεζας, που έγινε προς την Εκκλησία της Ελλάδος το Σεπτέμβριο δεν έγινε δεκτό και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η Εκκλησία προσανατολίζεται να επαναλάβει την άρνησή της τα διαθέσιμα της να μετακινούνται στον ειδικό λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου