ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τζένγκις Χαν - Προστάτεψε το περιβάλλον σκοτώνοντας ανθρώπους...

Ο πιο... οικολόγος κατακτητής στην Ιστορία ήταν ο Τζένγκις Χαν...
Οι φονικές εισβολές του σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους ώστε τεράστιες εκτάσεις γης που εκαλλιεργούντο ξαναέγιναν δάση.Ο μογγόλος... κατακτητής, που δημιούργησε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον κόσμο τον 13ο και 14ο αιώνα, βοήθησε στην απομάκρυνση 700 εκατ. τόνων άνθρακα από την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μετά την εξολόθρευση 40 εκατ. ανθρώπων, καλλιεργήσιμες εκτάσεις ξαναέγιναν δάση με αποτέλεσμα τα δέντρα να αφομοιώσουν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Αν και η μέθοδος του Τζένγκις Χαν δεν ήταν καθόλου ανθρωπιστική, οι οικολόγοι πιστεύουν ότι ήταν η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για τη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη.
«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη επίδραση στο κλίμα άρχισε με την συστηματική καύση άνθρακα και πετρελαίου στη βιομηχανική εποχή», λέει η Τζούλια Πόνγκρατζ, επικεφαλής της έρευνας το Τμήμα Παγκόσμιας Οικολογίας του Ινστιτούτου Κάρνεγκι.
«Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι άρχισαν να επηρεάζουν το περιβάλλον πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλάζοντας την βλάστηση που καλύπτει την επιφάνεια της Γης όταν άρχισαν να καλλιεργούν εκτάσεις που ήταν δάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου