ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς καμία εξαίρεση ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος...

"Ό,τι κάπνισαν οι Έλληνες τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν"...




Ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που υπάρχουν ήδη, θα προστεθούν ακόμη 800 υπάλληλοι του σώματος επιθεώρησης εργασίας και 40... στελέχη του σώματος επιθεωρητών υγείας. Όπως έγινε γνωστό, θα ενταθεί ταυτόχρονα και η καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και το στρατό.
Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο υπουργός, πήγε τη Δευτέρα στη Διϋπουργική Επιτροπή, παρουσία του πρωθυπουργού, με δύο εισηγήσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο. Η μία προέβλεπε παρεμβάσεις, αλλά και ορισμένες εξαιρέσεις, κυρίως για τα καταστήματα, που σερβίρουν αλκόολ και η δεύτερη να ενταθούν οι έλεγχοι και ο νόμος να εφαρμοστεί ως έχει ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών.
Ύστερα από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από πολλούς συναρμόδιους υπουργούς, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα αυξηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, γιατί ο νόμος δεν εφαρμόζεται και τι θα αλλάξει στο μέλλον, τόνισε «δεν σας είπα ότι αισιοδοξώ ή ότι δεν αισιοδοξώ. Έχω πλήρη επίγνωση κι εσείς γνωρίζετε ότι δεν είναι αυτονόητη η εφαρμογή του νόμου».
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης για την «απροθυμία» των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλουν πρόστιμα.
Μόνο σε δύο μήνες εκτιμάται ότι υπήρξαν 343.000 καταγγελίες, από τις οποίες μόνο σε 3.000 επιβλήθηκαν πρόστιμα. «Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να συνεχίζει να γελοιοποιείται», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει. Επίσης, ο υπουργός, εξήγησε ότι πολλές φορές ακόμη και οι δήμαρχοι ήταν απρόθυμοι να εφαρμόσουν το νόμο, όταν οι πάντες διεθνώς ομοφωνούν ότι το κάπνισμα αποτελεί την πλήρη αιτία καρκινογένεσης.
Στο μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.
Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας ζήτησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην αλλάξει το νόμο, να μην ανοίξει «παραθυράκια» και να μην υπάρξουν εξαιρέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα, που φθάνουν έως και 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες.
Επίσης, δίνει διορία έως στις 31 Μαΐου του 2011 στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών και των καζίνων να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις.
Επίσης, με προσθήκη που έγινε στον συγκεκριμένο νόμο, θα καταγράφονται πρόστιμα, που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν και καπνίζουν έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο ίδιο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου