ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν αλλάζει και η εφαρμογή του θα είναι καθολική








Ο νόμος δεν αλλάζει και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι καθολική, χωρίς εξαιρέσεις, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Α.Λοβέρδος. Ο υπουργός δεν παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός... κ. Α. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή τους, απέρριψε με αυστηρότητα την πρότασή του για την εξαίρεση σειράς καταστημάτων - όπως τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα καζίνα - από την απαγόρευση με αντάλλαγμα την επιβολή ειδικού φόρου, το λεγόμενο τσιγαρόσημο, αναφέροντας γενικά ότι «μια συζήτηση έχει απόψεις».
Η δική του πρόταση, όπως είπε, προς τον πρωθυπουργό κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, ήταν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση με εξαγορά δικαιώματος μόνον τα πολύ μεγάλα καταστήματα (όπως τα μπουζούκια και τα καζίνα) και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλες τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου σήμερα παραβιάζεται ο νόμος.
Πάντως, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος από όλους και να μαζευτούν τα τασάκια που έχουν ξαναβγεί στα τραπέζια ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους, στη διενέργεια των οποίων συμφωνήθηκε να συμμετέχουν οι υπηρεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων και των Δήμων, πλην της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και με αυτή την αρμοδιότητα.
Από σήμερα ελέγχους θα διενεργούν και θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και κυρώσεις οι επιθεωρητές Υγείας, οι επιθεωρητές Εργασίας, το Λιμενικό και η Δημοτική Αστυνομία.
Μέχρι τώρα «η απροθυμία ειδικά της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν πλήρης», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τήρησαν οι περισσότεροι δήμαρχοι, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών και επαναλαμβάνοντας ότι για να λειτουργήσει το μέτρο της απαγόρευσης και να μη μείνει και αυτή τη φορά στα χαρτιά απαιτείται η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.
ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου