ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κοζάνη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνδικαλιστές της ΔΕΗ την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός

ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ...








Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από την Αίθουσα Τέχνης, πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, προχτές το απόγευμα. Άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βιαιότητα σε συνδικαλιστές και φοιτητές... που επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο και να προσεγγίσουν στο χώρο της εκδήλωσης. Ακολούθησαν μάχες στήθος με στήθος. Αρκετοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας απ αυτούς πήγε στο νοσοκομείο.
Στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που διαμαρτύρονταν για το νέο Νόμο Πλαίσιο και για τη μη αναγνώριση από το ΤΕΕ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και οβίδων κρότου λάμψης, όταν αυτοί επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των ΜΑΤ. Από νωρίς οι φοιτητές είχαν βγει στους δρόμους της Κοζάνης, διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία. «Όχι στο Νέο Νόμο Πλαίσιο» έγραφε ένα τεράστιο πανό των φοιτητών, ενώ ένα άλλο που στηλίτευε το «τείχος» του Έβρου, έγραφε: «Τείχη στον Έβρο βίας μηχανές είναι της παιδείας οι περικοπές».
Ειρηνικά διαδήλωσαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ της πόλης της Κοζάνης. Στις 4.30 το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και στη συνέχεια σχημάτισαν πορεία και πορεύτηκαν μέχρι το πάρκο του Αγίου Δημητρίου, όπου όμως έπεσαν σε μπλόκο των ΜΑΤ, χωρίς να επιχειρήσουν να το σπάσουν.
Σχετικά με τα επεισόδια η Νέα ΔΑΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η ΔΑΚΕ λιγνιτκού κέντρου στο δρόμο του χρέους.
* Δυναμική η διαδήλωση των ΔΑΚΙΤΩΝ.
* Απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης.
* Σε κλοιό προστασίας ο κατοχικός πρωθυπουργός.
Πιστές στις αρχές και τις αξίες τους οι ΔΑΚΕ των πρωτοβάθμιων σωματείων που συγκροτούν την ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, έδωσαν το δυναμικό παρόν σε μαχητική διαδήλωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη.
Με κεντρικό μήνυμα ότι ΄΄ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ΄΄ και με τα πάγια αιτήματα που αποτελούν αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ,
-να μην ξεπουληθεί ο λιγνίτης,
-να κατασκευασθούν οι νέες μονάδες,
-να σταματήσουν οι περικοπές και να επιστραφούν οι παρακρατήσεις,
-να πληρώνονται άμεσα τα μεροκάματα και οι αναγκαστικές υπερωρίες του προσωπικού και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, η ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ πραγματοποίησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας.
Δυστυχώς όμως η πορεία αμαυρώθηκε, από την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες είχαν σαφή εντολή, να μην πλησιάσει κανείς πολίτης διαμαρτυρόμενος στον χώρο της εκδήλωσης που θα παρευρίσκονταν ο πρωθυπουργός.
Ακολούθησαν επεισόδια στα οποία τραυματίστηκαν στελέχη της ΔΑΚΕ.
Δυστυχώς ο κατοχικός πρωθυπουργός της χώρας, δεν θέλει να ακούει την φωνή του λαού που υποφέρει, ούτε να ακούει τους κατεχόμενους πολίτες του.
Η ΔΑΚΕ έσπασε τον κλοιό της αστυνομίας, αλλά θέλοντας να σεβαστεί τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω έκταση στα επεισόδια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ανέχονται άλλο την υποβάθμιση της ζωής τους.
Καλούμε και όσους ανέχονται με την παθητική τους στάση την πολιτική της κυβέρνησης, να ξεπεράσουν τα μικροσυμφέροντα τους και να μπουν στον δρόμο του αγώνα.
Ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, δεν γίνεται μόνο με λόγια, δηλώσεις και ανακοινώσεις.
Γίνεται στον δρόμο με διαδηλώσεις, όπου κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί.
Η ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ συγχαίρει όλους τους αγωνιστές που στάθηκαν όρθιοι στην διαδήλωση και κατάφεραν να δώσουν το μήνυμα της αγωνιστικής προοπτικής.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δείτε το VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου