ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό - Δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μακριώτη...

Μήπως γυαλίζει το μάτι του;






Μήνυμα προς όλους έστειλε από την επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ενημερώνοντας την Πέμπτη για το θέμα των διοδίων στο εθνικό δίκτυο. Ο κ. Μαγκριώτης διεμήνυσε δε, ότι το το Δημόσιο δεν θα δεχτεί... εκβιασμό από κανέναν ότι θα καταγγελθούν οι συμβάσεις λόγω κρίσης, λόγω κινήματος κατά των διοδίων ή λόγω καιρού και αυτό είναι μήνυμα προς όλους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς όπως ανέφερε είναι μεγάλα τα οφέλη των αυτοκινητόδρομων.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύσκολες συζητήσεις με τις 19 εταιρείες και τις 26 τράπεζες που μετέχουν στο κονσόρτσιουμ των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας ώστε να υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης και προανήγγειλε και νέα διόδια στην Εγνατία οδό.
Πάντως όπως σημείωσε ο υφυπουργός, όλες οι αυξήσεις των διοδίων συμφωνήθηκαν κατά την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης το 2007, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκατασταθούν ηλεκτρονικά διόδια.
Με τα ηλεκτρονικά διόδια – εξήγησε- ο χρήστης θα πληρώνει με το χιλιόμετρο, ενώ θα είναι δυνατές οι εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες και οι διευκολύνσεις για τις τοπικές μετακινήσεις.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Το ζήτημα των διοδίων εξ αρχής πάντως προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Η Φωτεινή Πιπιλή από τη ΝΔ τόνισε ότι δεν είναι μόνο η τιμή των διοδίων που εξοργίζει τον κόσμο, αλλά και η συχνότητα με την οποία καλούνται να πληρώσουν.
Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη έκανε λόγο για συμβάσεις δουλείας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε νόμιμο το αίτημα των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια. Από τον ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Ανατολάκης, υποστήριξε ότι η τιμή των διοδίων πρέπει να ανταποκρίνεται και στην ποιότητα των αυτοκινητόδρομων.
Αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε νωρίτερα την Πέμπτη η επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων από 1ης Φεβρουαρίου και το νέο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου