ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μπλόκο στη συγχώνευση Olympic Air - Aegean





 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απαγορεύει, με βάση τον κανονισμό συγχωνεύσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, καθώς θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών... μεταφορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών θα είχε ως συνέπεια υψηλότερους ναύλους για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο.
Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν από κοινού ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της ελληνικής εγχώριας αγοράς αεροπορικών μεταφορών, επισημαίνει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου εμποδίζουν την είσοδο νέων αεροπορικών εταιρειών στα εν λόγω δρομολόγια, συγκρατώντας τις τιμές που θα ίσχυαν αν εγκρινόταν η συγχώνευση.
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Κύκλοι της Marfin Investment Group τονίζουν ότι οι δύο εταιρείες θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Aegean, και οι δύο εταιρείες πρότειναν να «παγώσουν» τις τιμές τους για δύο χρόνια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης της πρότασης συγχώνευσης, ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ζήτησε να μάθει από τις εταιρείες εάν θα ήταν διατεθειμένες να παραχωρήσουν ένα από τα δύο λογότυπά τους και μέρος του στόλου τους σε ανταγωνιστική εταιρεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κύκλοι της Aegean χαρακτηρίζουν την πρόταση Αλμούνια πρωτοφανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου