ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ...- Δείτε τα αποτελέσματα:

Δεν θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κρίνουν ότι το ποσοστό αποχής θα άγγιζε το 34% σε περίπτωση που διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές.






Ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μόνο το 20% των ερωτηθέντων, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Χειρότερες είναι οι γνώμες για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο ένας στους 9 πολίτες... φαίνεται ικανοποιημένος από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους δυσαρεστημένους να φτάνουν στο 89%.
Ακόμη το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα αποτελούσε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα. Το 26% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 6% έχει την ίδια γνώμη για τη Νέα Δημοκρατία.
""Αποδυναμωμένη εξάλλου εμφανίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 44 θετικές γνώμες (47 το Δεκέμβριο του 2010), ενώ αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει 3 θετικές γνώμες (37 έναντι 34 τον περασμένο Δεκέμβριο)"". Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με ποσοστό 44% και ακολουθούν ο Γ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31% και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 41%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο, το οποίο φτάνει το 37%.
Σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η συντριπτική πλειοψηφία όσων απάντησαν (81%) θεωρεί ότι η χώρα δεν τις χρειάζεται ενώ αντίθετα το 14% των ερωτηθέντων θεωρεί αναγκαίες τις βουλευτικές εκλογές και το 5% δεν εκφέρει άποψη για το θέμα.
Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κέρδιζε σε περίπτωση εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: το 52% ΠΑΣΟΚ, το 13% Νέα Δημοκρατία και το 35% κανένα από τα δύο.
Τέλος, όσον αφορά στην εκλογική επιρροή των κομμάτων και ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες απάντησαν: το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, η Ν.Δ. με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Τεράστιο είναι το ποσοστό της αποχής φτάνει το 34%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1.005 ατόμων.
ENET

Αναλυτικά η δημοσκόπηση σε μορφή PDF ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου