ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

WikiLeaks - Στα χέρια του Ασάνζ 2.000 ονόματα φοροφυγάδων...






Στα χέρια του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκονται τα αρχεία με τα ονόματα 2.000 επιφανών προσώπων που διατηρούν εξωχώριους (offshore) τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την πληρωμή φόρων στην πατρίδα τους. Ο σχετικός κατάλογος,. που περιλαμβάνεται σε δύο δίσκους, παραδόθηκε στα χέρια του κ. Ασάνζ από τον ελβετό τραπεζίτη Ρούντολφ Ελμερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.
Ο κ. Ελμερ ήταν μέχρι το 2002 υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας Julius Baer και πρόκειται να δικαστεί μεθαύριο στην πατρίδα του με την κατηγορία της παραβίασης των αυστηρών ελβετικών νόμων για το τραπεζικό απόρρητο. Ο ίδιος έχει δώσει και στο παρελθόν στο WikiLeaks ονόματα μεγαλοκαταθετών. Δήλωσε δε ότι στόχος του είναι να αποκαλύψει το τραπεζικό σύστημα με τους εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς. «Θέλω να μάθει η κοινωνία πώς λειτουργεί το σύστημα», δήλωσε. «Είναι μια κοινωνία που προκαλεί ζημιά.»
Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ασάνζ εξήρε τις προσπάθειες του ελβετού τραπεζίτη και τόνισε ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες προτού οι άνθρωποί του εξετάσουν όλα τα στοιχεία και τα ανεβάσουν στο Internet. «Η αποκάλυψη θα είναι πλήρης», τόνισε. Οι άνθρωποι της WikiLeaks θα ερευνήσουν τις ταυτότητες όλων των ατόμων και προτού δώσουν τα ονόματα τους στη δημοσιότητα θα προσδιορίσουν εάν πράγματι απέφευγαν την πληρωμή φόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοχοι των λογαριασμών που θα αποκαλυφθούν είναι διασημότητες από το χώρο της πολιτικής, του θεάματος και των επιχειρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και χώρες της Ασίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 40 πολιτικά πρόσωπα. Τα στοιχεία προέρχονται από τρεις τράπεζες, εκ των οποίων η μία είναι η Julius Baer. Η ελβετική εφημερίδα «Der Sonntag» έγραψε χτες ότι τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 1990-2009.
«Είμαι εναντίον του συστήματος, γιατί γνωρίζω πώς δουλεύει», ανέφερε ο κ. Ελμερ στη συνέντευξη και προσέθεσε ότι λειτουργεί σε διεθνές επίπεδο ένα εξελιγμένο δίκτυο μέσω του οποίου διοχετεύεται παράνομο χρήμα σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς εξωχώριων εταιρειών. Ο κ. Ελμερ εργαζόταν στα νησιά Κέιμαν προτού αποφασίσει να περάσει στην «άλλη πλευρά».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου