ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Ζηλανδία - Στους 144 οι νεκροί από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου - Πάνω από 200 είναι οι αγνοούμενοι...

 






Τους 144 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Κράιστσερτς, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. «Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς τα σωστικά... συνεργεία σταδιακά εντοπίζουν όλο και περισσότερους νεκρούς μέσα στα ερείπια» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβ Κλιφ μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο τελευταίος άνθρωπος που βρέθηκε ζωντανός ήταν μια γυναίκα η οποία ανασύρθηκε από τα χαλάσματα το απόγευμα της Τετάρτης.
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος του Κράιστσερτς, Μποπ Πάρκερ, επαίνεσε τα σωστικά συνεργεία για το έργο τους. Οι διασώστες, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να υπάρχουν πλέον επιζώντες μέσα στα ερείπια είναι πολύ μικρές.
Σχεδόν το 25% των κτισμάτων στην Κράιστσερτς θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν καθώς θεωρούνται μη ασφαλή, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό, Τζέρι Μπράουνλι. Το εμπορικό κέντρο θα μείνει κλειστό για μερικούς μήνες τουλάχιστον και αυτό ίσως σημάνει ότι η πόλη δε θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράγκμπι όπως προγραμματιζόταν, πρόσθεσε. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι ολόκληρα τετράγωνα στο εμπορικό κέντρο θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν εξ ολοκλήρου.
Άλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου για λεηλασία σε σεισμόπληκτα κτίσματα, σύμφωνα με τις αρχές. Η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στην πόλη και ενισχύθηκε με 300 αστυνομικούς από την Αυστραλία.
Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο 80% της πόλης και η υδροδότηση περίπου στο 50%, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι ζημιές σε βασικές υποδομές είναι τεράστιες και η ανοικοδόμηση θα διαρκέσει μήνες. Ο Μπράουνλι δήλωσε ότι το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δις δολάρια ΗΠΑ. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης ωστόσο εκτιμά ότι το ποσό στην πραγματικότητα ίσως φθάσει ακόμα και τα 20 δις δολάρια.




TO ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου