ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Με «λουκέτο» απειλούνται 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περίπου 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται «στο κόκκινο» ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011 κινδυνεύουν  110.000 θέσεις εργασίας...
 

 


Οι  απογοητευτικές, αυτές προβλέψεις προέρχονται από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Mark για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τις  24 έως τις 31 Ιανουαρίου ,σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 επιχειρήσεων.. που απασχολούν ως 50 άτομα προσωπικό.
Από την έρευνα προκύπτει ότι ,κατά μέσον όρο, στη διάρκεια του 2010 οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απώλεσαν το 30% του τζίρου τους.
Το 51,7% των ερωτηθέντων ως μέσον διεκδίκησης προβλέπει τη στάση πληρωμών και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος πρόκειται για ένα εξαιρετικά φαινόμενο το οποίο πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση.
Ειδικότερα :
-  Οι οκτώ  στις δέκα επιχειρήσεις (80,2%) είχαν μείωση πωλήσεων.
- Οι οκτώ  στις δέκα  επιχειρήσεις (78,3) είχαν μείωση στη ζήτηση.
- Περισσότερες από οκτώ στις δέκα  (84,3%) είχαν πρόβλημα ρευστότητας
- Οι οκτώ στις δέκα (79,1%) είχαν μείωση παραγγελιών.

Επίσης προκύπτει ότι στο επόμενο διάστημα - δεν διευκρινίζεται πόσο είναι, πιθανόν να είναι ένα με ενάμιση  χρόνο - 225.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με κλείσιμο ενώ άλλες 215.000 επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολίες συνέχισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Με βάση αυτά τα στοιχεία και το πιο μετριοπαθές σενάριο , όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν περισσότερες από 320.000 θέσεις απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) ως το τέλος του 2011.
Επίσης , οι τρεις στους δέκα ερωτηθέντες επιχειρηματίες που απασχολούν προσωπικό προβλέπουν ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 θα προχωρήσουν σε απολύσεις.  Παράλληλα, προβλέπεται επιδείνωση σε όλα τα θεμελιώδη μεγέθη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα
- Το 70% προβλέπει μείωση του κύκλου εργασιών.
- Το 74,3% μείωση ρευστότητας
- Το 70,5 μείωση της ζήτησης
- Το 70,8 μείωση παραγγελιών
Όπως ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος , «η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί παράλληλα και το δέλεαρ  για τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλιους.  Ανταγωνίζονται ουσιαστικά διεκδικώντας το 60% του τζίρου της ελληνικής αγοράς».
Ενδεικτικό του κλίματος και της ψυχολογίας που επικρατεί στους μικρομεσαίους είναι και η εκτίμηση του 50% από τους ερωτηθέντες ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου