ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κυβερνητικό αλαλούμ, ενώ στην Ευρώπη αναμένονται 300.000 μετανάστες από τη βόρεια Αφρική

 







Οι πολίτες των χωρών της βορείου Αφρικής που μπορεί να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές τις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους 300.000 και το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από το σύνολο των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών των μεσογειακών χωρών της Ε. Ε. που συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Ρώμη στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου κ. ‘Αμρ Μούσσα.
Στο μεταξύ για κυβερνητικό αλαλούμ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη.

Όπως υποστήριξε, άλλες χώρες από την πρώτη στιγμή είχαν προχωρήσει σε εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απεγκλωβισμού των υπηκόων τους, τη στιγμή που «στην Ελλάδα οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούσαν να καρπωθούν επικοινωνιακά μέσω ανακοινώσεων και διαρροών ένα θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς».

Είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Όπως πληροφορούμαστε νωρίτερα πέταξαν για την Λιβύη τρία C130 προκειμένου να παραλάβουν Έλληνες πολίτες προς επαναπατρισμό, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί και δυο ελληνικά πλοία. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και οι συμπατριώτες μας να μπορέσουν ασφαλείς να επιστρέψουν στην πατρίδα μας.

Όμως το σήριαλ «Αλαλούμ» της Κυβέρνησης Παπανδρέου συνεχίστηκε. Τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα άλλες χώρες προχώρησαν σε εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου απεγκλωβισμού των υπηκόων τους. Εννοούμε την Βουλγαρία, η οποία έστειλε την περασμένη Τρίτη κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταφέρει ασφαλείς υπηκόους της από τη Λιβύη. Το ίδιο έκανε και η Τουρκία από την περασμένη Τρίτη με την αποστολή πολεμικών μεταγωγικών αεροσκαφών. Αντίθετα στην χώρα μας η Κυβέρνηση παρακολουθούσε ως θεατής τους Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη να απευθύνουν από τηλεοράσεως εκκλήσεις για διάσωση.

Αυτή τη φορά το νέο επεισόδιο αφορούσε τις ενέργειες της χώρας μας για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από τη Λιβύη. Οι συναρμόδιοι υπουργοί έφτασαν στο σημείο με ανακοινώσεις και διαρροές να προσπαθούν να καρπωθούν επικοινωνιακά ένα θέμα που απαιτεί υπευθυνότητα και λεπτούς χειρισμούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ενημέρωνε ότι έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Λιβύη δύο ελληνικά πλοία, ενώ έπονται και άλλα για να μεταφέρουν στην Κρήτη εκτός από πολίτες της Ε.Ε. και περίπου 15.000 Κινέζους που μένουν στη Λιβύη και επιθυμούν να αναχωρήσουν αεροπορικώς από το Ηράκλειο για το Πεκίνο.
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γ. Διαμαντίδης, με δική του ανακοίνωση γνωστοποιούσε ότι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και το Υπουργείο Εξωτερικών αποστέλλονται 4 πλοία για τη μεταφορά των αποκλεισμένων στη Λιβύη.
Ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος μέσα σε όλα αυτά εμφανίζονταν ενοχλημένος γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ζήτησε την συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό των συμπατριωτών μας. Η έλλειψη ασυνεννοησίας και σοβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο! Για ένα ακόμη σοβαρότατο θέμα στο οποίο μάλιστα κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές, η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.
Και κάτι τελευταίο. Δεν ζητάμε να πάει ο κ. Παπανδρέου στη Λιβύη όπως δεν πήγε και στην Αίγυπτο. Την οποία να σας θυμίσω επισκέφτηκε ο κ. Κάμερον. Αλλά τουλάχιστον δήλωση θα κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου