ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν σε στάδιο






 Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά το τέλος του κηρύγματος αυτού του πολύ γνωστού και σεβαστού στο Μαλί ιμάμη, ενώ τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τριάντα έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους 29 γυναίκες, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου χθες Δευτέρα το βράδυ σε στάδιο της πρωτεύουσας του... Μαλί, Μπαμακό, ενώ ακόμη 74 τραυματίστηκαν μετά το τέλος του κηρύγματος διάσημου ιμάμη.
Το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια του Μπαμακό, το Μοντίμπο Κέιτα χωρητικότητας 25.000 ανθρώπων, το οποίο ήταν γεμάτο. Οι πιστοί είχαν συρρεύσει για να ακούσουν το κήρυγμα του ιμάμη Οσμάν Μαντάνι Χαϊντάρα με την ευκαιρία μίας σημαντικής μουσουλμανικής γιορτής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ευθύνεται ο πανικός που κατέλαβε το πλήθος όταν έφτασε στην πολύ στενή έξοδου του σταδίου.
"Υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να βγει μετά το τέλος του κηρύγματος από μία από τις πόρτες του σταδίου. Κάποιος φώναξε, το πλήθος τρόμαξε και τότε ξεκίνησε το ποδοπάτημα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμπίμπ Ντιακίτ που βρίσκονταν στο στάδιο. "Άνθρωποι πατούσαν πάνω σε άλλους. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Άνθρωποι έκλαιγαν, φώναζαν", πρόσθεσε.
Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το πλήθος, στη πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκονταν κυρίως γυναίκες, ήθελε να δει τον ιμάμη, που μόλις είχε φύγει, για να τον αγγίξουν και να πάρουν με αυτό τον τρόπο την ευλογία του.
Γιατροί, νοσηλευτές και άνδρες των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Μπαμακό έφτασαν γρήγορα το σημείο, ενώ δέχθηκαν ενισχύσεις και από τις υπηρεσίες διάσωσης της πόλης Κάτι, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου