ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργείο Μεταφορών - Στο 40% οι «τζαμπατζήδες» στα λεωφορεία - Το απόγευμα ψηφίζεται το νομοσχέδιο








Μεγάλο ποσοστό εισιτηριο-διαφυγής, διαπιστώνει ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας ότι φτάνει έως και το 40% στην ΕΘΕΛ, ενώ σε Μετρό και Τραμ κυμαίνεται από 7-8% έως 10%. Κατά την συζήτηση του... νομοσχεδίου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους πολίτες «να είναι συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στον μόχθο των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες», αλλά και τους τελευταίους «να είναι συνεπείς στη δουλειά τους και να τιμούν τους πολίτες που είναι και οι εργοδότες τους».
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το διογκούμενο έλλειμμα από την άρνηση πολλών πολιτών να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους. Όπως είπε μάλιστα «αν δεν μειώσουμε τα ελλείμματα, θα οδηγηθούμε σε νέα αύξηση του κομίστρου και πτώση των παρεχόμενων υπηρεσιών κι έτσι οδηγούμαστε σε έναν φαύλο κύκλο». Και διερωτήθηκε: «». Πού θα οδηγηθούμε; Αν κάποιοι λένε ότι κάνουμε στάση πληρωμών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πέραν του φαύλου κύκλου ίσως να οδηγηθούμε και στην στάση λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών αφού θα είναι ασύμφορο πλέον να παρασχεθούν». Και κάλεσε τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες «να υπερασπιστούν τις υπηρεσίες τους πείθοντας τους πολίτες ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση να πληρώνουν για το εισιτήριό τους».
Αναφορικά με όσα λέγονται για ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε: «Κάνουμε σαφές πως οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες. Αναγνωρίζουμε τον κοινωνικό ρόλο τους, θα επιδοτήσουμε την λειτουργία τους και θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα στην εργασία», πρόσθεσε.
Έστειλε εξάλλου αυστηρή προειδοποίηση προς τις τράπεζες που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων ότι «δεν δικαιούνται να αποχωρήσουν», διακόπτοντας την χρηματοδότηση των έργων, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος από την πλευρά του «είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε από την κυβέρνηση να μετατρέψει σε πταίσμα από πλημμέλημα το αδίκημα του «δεν πληρώνω», όπως προτείνεται σε σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο και να το αντιμετωπίσει ως παράβαση του ΚΟΚ, δίχως να οδηγεί πολίτες στην φυλακή, όπως προβλέπεται.
Το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Τρίτη το απόγευμα, ενώ επισημαίνεται πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου