ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αθώος ο Δ. Κοντομηνάς για την υπόθεση Alpha!





Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το 10o τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ο όποιος κατηγορείτο για απιστία κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση του πρώην προέδρου του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Ευστράτιου Τσοτσορού...Σύμφωνα με τη επίμαχη μήνυση, την περίοδο 2003-2004 ο κ. Κοντομηνάς (ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του), προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη νομοθεσία περί βασικού μετόχου.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών-σύμφωνα πάντα με τον μηνυτή-ήταν να ζημιώσει την εταιρεία μετά το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ ύψους 1,5 εκ ευρώ.
Ωστόσο, το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία καθώς τα χρήματα δόθηκαν προς ενίσχυση του καναλιού λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τη περίοδο εκείνη.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν επήλθε ζημία στα συμφέροντα της εταιρίας και των μετοχών της, ούτε μείωση της αξίας της μετοχής πριν ή μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εξάλλου, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι το πρόστιμο δεν εκτελέστηκε καθώς εκκρεμεί σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Ο κ. Κοντομηνάς ήταν ο μόνος που μπορούσε να δώσει τα χρήματα. Ήταν εξαιρετικά γενναία η πράξη του. Ο λόγος που κατέβαλε τα χρήματα αυτά, δεν ήταν για να καταστρέψει την εταιρεία.
Ο μόνος που ενεπλάκη επιχειρηματικά με τον Alpha και δεν έχασε δεκάρα ήταν ο κ Tσοτσορός. Αντίθετα έβγαλε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», είπε στη κατάθεσή του ο δικηγόρος Λαυρέντης Ελευθέριος Αλβέρτης.
Από τη πλευρά του και ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Alpha Γεώργιος Ψαράς υποστήριξε ότι «στη ζυγαριά του μυαλού μας ήταν να σωθεί η εταιρία για να μην κλείσει., δεδομένου ότι υπήρχαν 800 εργαζόμενοι σε αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου