ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένην Κουπτσίδη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή...







Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης μετά τις πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας για ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην πόλη της Κοζάνης, έστειλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή την παρακάτω επιστολή...
κ. Υπουργέ
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ως αρμόδιος υπουργός, φέρεστε να εξαγγείλατε την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην πόλη της Κοζάνης.
Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, πέρα από το ότι καταδεικνύει στην πράξη τα εντελώς αντίθετα των επαγγελιών της Πολιτείας, περί ουσιαστικής αποκέντρωσης και οδηγεί σε υδροκεφαλισμό και δημιουργία νέων, μικρών, περιφερειακών πρωτευουσών, μας βρίσκει ενάντιους και για τους παρακάτω λόγους:
• Η ίδρυση τμήματος μεταγωγών στην Κοζάνη, εξυπηρετεί ουσιαστικά μόνο το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας και άλλο ουδέν.
• Οι συνεδριάσεις του εν λόγω Δικαστηρίου (Ποινικό τμήμα), είναι τόσο περιορισμένες (2-4 το μήνα), και εξαντλούνται στις δύο πρώτες εβδομάδες κάθε μήνα. Συνεπώς η υπόλοιπη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δεν εξυπηρετείται καθόλου μ’αυτή την λύση από πλευράς μεταγωγών.
• Κι αν αυτό μπορεί να παραβλεφθεί, με μόνο δεδομένο ότι η Κοζάνη αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να τονίσουμε με επίφαση ότι δεν εκτιμήθηκαν καθόλου τα συνολικά δεδομένα όλης της περιοχής, και ειδικότερα παραβλέφθηκε εντελώς η ίδρυση και λειτουργία στα Γρεβενά, κατά τα τρία τελευταία έτη, ενός Σωφρονιστικού Καταστήματος χαρακτηρισμένου μάλιστα ως υψίστης ασφαλείας.
• Με δεδομένη την παρουσία στην Τ.Κ. Φελλίου Γρεβενών αυτού του Καταστήματος, στο οποίο φυλάσσονται περί τους 700 κρατουμένους, γίνεται αντιληπτό ότι ο φόρτος μεταγωγών είναι τεράστιος. Έτσι είναι οφθαλμοφανείς οι λόγοι ασφαλείας που επιβάλλουν την ίδρυση τμήματος μεταγωγών σε χώρο πλησίον του Καταστήματος Κράτησης και με δεδομένο ότι η Αστυνομική Δ/νση Γρεβενών στερείται παντελώς κτηρίου κατάλληλου για φύλαξη κρατουμένων προς μεταγωγή από και προς τις φυλακές.
• Κατόπιν τούτου, απορίες τουλάχιστον μας δημιουργεί η πληροφορία για λήψη μιας απόφασης τόσο βαρύνουσας σημασίας, η οποία άπτεται ζητημάτων δημόσιας τάξης και ασφάλειας χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας (θεσμικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς) παρά το ότι η παρούσα κυβέρνηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη της διαβούλευσης, ακόμα και για πιο μικρά ζητήματα.
• Ενώνουμε λοιπόν την φωνή μας με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, οι οποίοι με ανακοίνωση-διαμαρτυρία τους, προτείνουν την εγκατάσταση του τμήματος αυτού σε υφιστάμενο αλλά εγκαταλελειμμένο κτήριο της ΕΛΑΣ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σωφρονιστικό κατάστημα, στην Τ.Κ Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών.
Αυτή η λύση πέραν των προφανών ζητημάτων ασφαλείας που θα επιλύσει, προβάλλει και ως οικονομικότερη, μέσα σ’ αυτή την συγκυρία που περνά η χώρα μας, ενώ κινείται σίγουρα προς την κατεύθυνση της διοικητικής αποκέντρωσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Καλλικράτη.
κ. Υπουργέ,
Ευχόμαστε οι δίκαιες και ορθές απόψεις μας να εισακουσθούν από τα ευήκοα ώτα σας, ώστε να αποφευχθεί μια εξέλιξη, η οποία , αφενός είναι δυσάρεστη για τον τόπο μας και αφετέρου εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια τάξη και ασφάλεια στην περιοχή μας και για ότι ενδεχομένως απρόβλεπτο μπορεί να προκύψει, μιας και οι μεταγωγές διενεργούνται μέσα στην πόλη των Γρεβενών, από την Αστυνομική Δ/νση Γρεβενών, η οποία στερείται υποτυπωδών εγκαταστάσεων ασφαλείας.


Με εκτίμηση


Δημοσθένης Κουπτσίδης


Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου