ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγγελία Παπουτσή: Ιδρύεται Τμήμα μεταγωγών στην Κοζάνη

«Θετική εξαγγελία, αλλά να υλοποιηθεί», επισημαίνουν συνδικαλιστές αστυνομικοί








Την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ικανοποιώντας ( εφ΄ όσον υλοποιηθεί η εξαγγελία ) ένα χρόνιο αίτημα του.. αστυνομικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης και μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Στέργιο Μπαντόλα, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας, ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες έκδοσης προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών στην Κοζάνη, στο Ηράκλειο και στις Σέρρες». Ο συνδικαλιστής αστυνομικός της Π.Ο.Ε.ΑΣ.Υ, πρόσθεσε ότι «είναι μία θετική εξέλιξη, η οποία πρέπει να έχει αίσιο τέλος, καθώς η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί επιτακτική ανάγκη».
Ειδικότερα, ο Σ. Μπαντόλας εξήγησε πως «δεν νοείται μία έδρα εφετείου να μην διαθέτει Τμήμα Μεταγωγών. Πολύ περισσότερο που με τη ίδρυση και λειτουργία των φυλακών στα Γρεβενά, οι μεταγωγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και δεν μπορεί να γίνονται από αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένοι με άλλα καθήκοντα. Αντιθέτως απαιτείται μία οργανωμένη ειδική υπηρεσία, γι αυτό η εξαγγελία του υπουργού είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Κοζάνη ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης».
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι μεταγωγές επικίνδυνων κρατουμένων που έρχονται να δικαστούν στο εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, γίνονται από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών. Συνήθως αυτοί οι κρατούμενοι που μετάγονται από άλλες φυλακές, διαμένουν για τέσσερις - πέντε ημέρες στα ακατάλληλα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος. Η δυναμικότητα αυτών των κρατητηρίων δεν ξεπερνά τα δέκα άτομα, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, οπότε οι συνθήκες κράτησης δεν είναι οι καλύτερες. Γι? αυτό και η δημιουργία του Τμήματος Μεταγωγών που θα απασχολείται αποκλειστικά με τις μετακινήσεις των κρατουμένων και με τα μέτρα τάξης στα δικαστήρια είναι αναγκαία.
Το Τμήμα Μεταγωγών απαιτεί ένα αστυνομικό δυναμικό 30-35 ατόμων. Με την έκδοση του Π.Δ. θα καλούνται όσοι αστυνομικοί επιθυμούν να μεταταγούν. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, «η επάνδρωση του Τμήματος Μεταγωγών πρέπει να γίνει μέσα από την αύξηση της οργανικής δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και όχι να καλυφθούν οι ανάγκες εκ των ενόντων».
Υπενθυμίζεται ότι αίτημα ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών στην Κοζάνη έχει διατυπώσει πολλές φορές διαχρονικά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης. Μέχρι σήμερα επιφορτισμένο με τις μεταγωγές κρατουμένων βαρυποινιτών ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου