ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αποστρατεύονται οι πολυετούς θητείας «γαλάζιοι» βουλευτές

Ξεκαθάρισμα των ψηφοδελτίων ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να ανανεώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ...










Ριζικό ξεκαθάρισμα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια προετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η απόφασή του αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε... αποστρατεία αρκετούς βουλευτές με πολυετή... πορεία, ενώ εκτός ψηφοδελτίων αναμένεται να βρεθούν στελέχη για τα οποία υπάρχει άσχημο κλίμα.
Στη ΝΔ, θέλοντας να ενισχύσουν την εικόνα ότι το κόμμα ανανεώνεται, ξεκίνησαν έναν ιδιότυπο μαραθώνιο αναζήτησης ταλέντων για την πολιτική, όχι απαραιτήτως νέων σε ηλικία αλλά πάντως νέων στην ανάμειξή τους στο πολιτικό παιχνίδι, ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα για αξιοποίηση άφθαρτων στελεχών.
Σε ρόλο... ανιχνευτών ταλέντων είναι στενοί του συνεργάτες, όπως ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Α. Λυκουρέντζος που ζητεί πληροφορίες για σειρά στελεχών και ξεσκονίζει βιογραφικά, ενώ από... face control περνάει πολλούς και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η ανανέωση στη ΝΔ θα ξεπεράσει το 50% και το βασικό κριτήριο που θέτει η νέα ηγεσία είναι η αποδοχή και η απήχηση των υποψηφίων στις τοπικές κοινωνίες. «Πρέπει να λέει κάτι στους συμπολίτες του ένα πρόσωπο για να το επιλέξουμε ως ενδεχόμενο υποψήφιο» εξηγούν στελέχη της ΝΔ και αυτοί που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι οι πάσης φύσεως πρόεδροι: σωματείων, συλλόγων, επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη στελέχωση των ψηφοδελτίων δεν είναι η αναζήτηση «λαμπερών προσώπων», κάτι που δεν ενδιαφέρει τον κ. Σαμαρά ιδιαίτερα, αλλά κυρίως επιθυμεί την προσέλκυση ανθρώπων που εκφράζουν συλλογικούς φορείς στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και γυναικών, όπου η ΝΔ αντιμετώπιζε πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.


Οι «γαλάζιες» λίστες
Η προ ημερών ανακοίνωση της ΝΔ ότι η βουλευτής Ρεθύμνου κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά που της ζήτησε να είναι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών επισημοποίησε τις παρασκηνιακές διεργασίες για τη συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Το μεγάλο θέμα στη ΝΔ είναι κατά πόσον θα είναι στις λίστες διάφορα πρόσωπα των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή , οι λεγόμενοι «καραμανλικοί», που είχαν βρεθεί εκτός παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια, αλλά και τι τελικά θα γίνει με τους... «βατοπαιδινούς». Ηδη ο κ. Σαμαράς «αθώωσε» τον βουλευτή Ξάνθης και πρώην υπουργό κ. Αλ. Κοντό, τον οποίο εκθείασε δημόσια και μάλιστα από το θεσμικό βήμα της Βουλής, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Ο κ. Π.Δούκας θεωρεί ότι δικαιώθηκε και πιστεύει ότι άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής. Αντίθετα, «κλειστή» παραμένει, τουλάχιστον για την ώρα, η πόρτα για τον κ. Θ.Ρουσόπουλο, αν και στη ΝΔ θεωρούν ότι δεν ήταν σκάνδαλο η υπόθεση του Βατοπαιδίου, αλλά και για τον κ. Γ. Βουλγαράκη .
Αλλοι πρώην βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων από τον κ. Καραμανλή θεωρούν επιβεβλημένο να είναι υποψήφιοι για να τους κρίνουν οι πολίτες, όπως π.χ. ο κ. Σ. Τσιτουρίδης (Κιλκίς). Την επιστροφή του στη λίστα της Α΄ Αθηνών διεκδικεί ο κ. Ν. Κακλαμάνης, ενώ φημολογείται ότι επιστρέφει από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου . Παράλληλα, μια σειρά στελεχών έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι υποψήφιοι και σιγά-σιγά αρχίζουν να διαμορφώνουν τις τοπικές συμμαχίες τους, όπως π.χ. ο κ. Β.Κικίλιας (Α΄ Αθηνών) κ.ά.


Η υποψηφιότητα Καραμανλή
Το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των κκ. Σαμαρά και Καραμανλήδίνει λαβή σε πολλά στελέχη της ΝΔνα αμφισβητούνότι ο τέως πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Καραμανλής δεν αναφέρεται σε αυτό το ενδεχόμενο και όσοι τον γνωρίζουνλένε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα είναι ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή. Η ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να του διαμηνύσει να μην είναι υποψήφιος. Εξάλλου κανείς δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Σαμαρά, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔθεωρεί τη σχετική συζήτηση «γελοία». Ως εκ τούτου, αν δεν έχει διαφορετική άποψη (π.χ. να αποχωρήσει) ο κ. Καραμανλής, θα επιλέξει αυτός την εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος. Πιθανότατα θα είναι και πάλι στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται χωρίς σταυρό, διότι έχει διατελέσει πρωθυπουργός.


ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου