ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μ.'Εβερτ - Στιγμές από την ζωή του

 

 

 


'Ηταν το μεγαλύτερο προσόν του ως πολιτικός. 'Ηταν έντιμος. Το ομολογούν όλοι. Ενας πολιτικός που πέρασε σχεδόν απ' όλα τα αξιώματα και αναγνωρίστηκε το έργο του ή ακόμα και σημάδεψε εποχές ολόκληρες. Οι συνάδελφοί του είτε του ίδιου πολιτικού χώρου είτε οι ιδεολογικοί του αντίπαλοι δεν μιλούν τυπικά για έναν άνθρωπο που έφυγε...

Ο "Μπουλντόζας" (του άρεσε πολύ αυτό το προσωνύμιο) τους έκανε να γελούν, τους ξάφνιαζε με τις θέσεις του, τον θαύμαζαν για την τόλμη του και πολλοί θα ήθελαν να έχουν τον τίτλο του πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.
'Ολα αυτά ο Μιλτιάδης 'Εβερτ τα κατέκτησε με το σπαθί του. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάντα τον ήθελε κοντά του, ο Κώστας Καραμανλής πάντα τον συμβουλευόταν.
Οι δημοσιογράφοι πάντα κάτι είχαν να πούν και να ακούσουν από εκείνον. Οι συνεντεύξεις του, είτε τηλεοπτικές, είτε ραδιοφωνικές ήταν απολαυστικές. Θα "έβγαζαν" πάντα μια ατάκα για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και θα είχαν και εκλεπτυσμένο πάντα χιούμορ.
Η παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα ήταν αδιάλλειπτη από το 1974 έως τον Σεπτέµβριο του 2009.
Ο Μιλτιάδης 'Εβερτ αναδείχθηκε κεντρικό πρόσωπο της εγχώριας πολιτικής σκηνής στα µεταπολιτευτικά χρόνια, ενώ άφησε ανεξίτηλο στίγµα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δήµαρχος Αθηναίων κατά την περίοδο 1986-1989.
Στα δημοτικά, η θητεία του συνδέθηκε και µε την ίδρυση του Αθήνα 9,84, του πρώτου δηµοτικού ραδιοφωνικού σταθµού στην Ελλάδα. 'Ομως συνδέθηκε και με κάτι άλλο: με την απόλυτη επικράτηση της ΝΔ στον Δήμο Αθηναίων για 25 χρόνια!
Από την προεκλογική περίοδο του 1986 για τη δηµαρχία, τον συνόδευε το παρωνύµιο «Μπουλντόζας» που ο ίδιος είχε φροντίσει να ενισχύσει (ποζάρονταςγια το προεκλογικό υλικό του δίπλασε µια µπουλντόζα), για να περάσει το µήνυµα ότι ήταν «πολιτικός των έργων και όχι των λόγων».
Το έλεγε πολλές φορές σε δικούς του ανθρώπους οτι η πολιτική του άφησε πικρή γεύση, αλλά προτιµούσε να στέκεται στις καλές στιγµές.
Το 1974 υπήρξε ένα από τα νέα στελέχη που παρακίνησε ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραµανλής να δοκιµαστούν στην ενεργό πολιτική – και τον συµπεριέλαβε στον συνδυασµό της Α’ Αθήνας, όπου εξελέγη, ενώ από το 1977 εκλεγόταν πάντα πρώτος σε σταυρούς.


Πολλές αγάπες αλλά και μια αξέχαστη κόντρα με τον Κωνσταντινο Μητσοτάκη. Ηρθαν σε σύγκρουση τον Oκτώβριο του 1991 και υπέβαλε την παραίτησή του, για να εξελιχθεί έως τις εκλογές του Oκτωβρίου του 1993 στον βασικότερο πόλο εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης στην τότε κυβέρνηση.
Με την οικογένεια Μητσοτάκη υπήρχε πάντα μια παγωμάρα στις σχέσεις
Με την οικογένεια Μητσοτάκη υπήρχε πάντα μια παγωμάρα στις σχέσεις
Αμέσως μετά κονταροχτυπήθηκε με τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη και βγήκε νικητής στη µάχη που δόθηκε για τη γαλάζια διαδοχή στην Κοινοβουλευτική Oµάδα της Ν.Δ. Πολλοί θεωρούν ότι η µεγαλύτερη πολιτική ευκαιρία για τον Μιλτ. Εβερτ χάθηκε τον Σεπτέµβριο του 1996, όταν ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές από τον Κώστα Σηµίτη.


ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΤΟΥ 1996
Από το 1997, όταν παρέδωσε τα ηνία της Ν.Δ. στον Κώστα Καραµανλή, είχε αρχίσει σταδιακά να περιορίζει τις πολιτικές παρεµβάσεις του, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί στο εξοχικό του στο Πικέρµι.
Ήταν παντρεμένος με τη φωτογράφο Λίζα Βάντερπουλ και έχει δύο κόρες, την Αλεξία (σύζυγο του κ. Γ. Αλβέρτη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μια υπόθεση που επηρέασε τον Έβερτ) και την Ιλεάνα (σύζυγο του κ. Δούκα).
Λίγα χρόνια αργότερα η κόρη και ο γαμπρος του Μ. Εβερτ μετά από πολλές ταλαιπωρίες στέκονται στα πόδια τους
Λίγα χρόνια αργότερα η κόρη και ο γαμπρος του Μ. Εβερτ μετά από πολλές ταλαιπωρίες στέκονται στα πόδια τους

Υπήρξε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής Επιχειρήσεων και Τραπεζών.
Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ένα από αγαπημένα του χόμπυ ήταν τα παλαιά όπλα και είχε μια από τις πιο σπάνιες συλλογές.
Η κηδεία του Μιλτιάδη Εβερτ θα γίνει δημοσία δαπάνη με απόφαση του πρωθυπουργού το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο στη μία το μεσημέρι. 

Νewsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου