ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο Δυτ.Μακεδονίας - Οι φοιτητές συνεχίζουν απτόητοι τις πορείες διαμαρτυρίας και τις καταλήψεις







Με πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και καταλήψεις, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην υποβάθμιση του ιδρύματος και στην συγχώνευσή του με το ΤΕΙ της περιοχής. Οι φοιτητές που μπήκαν στην.. τρίτη εβδομάδα κατάληψης του Πανεπιστημίου συνέχισαν τη δράση τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις το διήμερο της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου. Κλιμάκιο φοιτητών βρέθηκε το Σάββατο στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές, σχετικά με τις θέσεις τους για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια πορεύτηκαν μέσω της οδού Γκέρτσου στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης. Ακολούθησε πορεία και κατάληψη του κτηρίου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα διατμηματική συνέλευση των δύο πολυτεχνικών τμημάτων του πανεπιστημίου, προκειμένου οι φοιτητές να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
«Πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε και να αντιληφθούμε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τα τμήματά μας. Το οποίο αρχικά οδήγησε σε μείωση των μαθημάτων και των καθηγητών, στην έλλειψη χρημάτων για την καταβολή των ενοικίων και θα οδηγήσει τον Ιούνιο στο κλείσιμο της λέσχης. Με όλα αυτά και τα άλλα που θα ακολουθήσουν, το κλείσιμο των σχολών μας και η συγχώνευση με το ΤΕΙ δεν φαίνεται να είναι μακριά», τονίζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου των φοιτητών, που αναφέρεται στα προβλήματα του Πανεπιστημίου.
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Να σημειωθεί ότι ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του ΠΔΜ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Ηρώ Διώτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Σε διαρκείς πολύμορφες κινητοποιήσεις βρίσκονται από τις αρχές Δεκεμβρίου 2010 οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη, μετά την πρόταση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής για συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά την ανοιχτή διαβούλευση που έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Δ.Ε του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ως μονόδρομο τη συγχώνευση των δύο τμημάτων με το ΤΕΙ, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης του πανεπιστημίου. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου είναι πολυτεχνικά, 5ετούς φοίτησης, ενώ το ΤΕΙ είναι 4ετούς φοίτησης.
Το πανεπιστήμιο φέτος υποχρεώθηκε σε μείωση κατά 30% του προϋπολογισμού του σε σχέση με πέρυσι και προβλέπεται περεταίρω μείωση του ιδίου μεγέθους για τον επόμενο χρόνο, με ενδεχόμενο να παύσουν να είναι βιώσιμα τα Τμήματα. Άμεση συνέπεια αυτής της περικοπής, είναι οι ελλείψεις καθηγητών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τις καταργήσεις μαθημάτων (18 λιγότερα μαθήματα στον οδηγό σπουδών των Μηχανολόγων Μηχανικών), ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δ.Ε, τίθεται ζήτημα διακοπής της δωρεάν σίτισης των φοιτητών από το Σεπτέμβριο του 2011». Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτούν την υπουργό παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου:
-Επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ;
-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε όχι μόνο να μη συγχωνευτούν τα δύο Ιδρύματα, αλλά τα δύο Τμήματα του ΠΔΜ να στηριχθούν περαιτέρω με τις απαραίτητες κτιριακές, εργαστηριακές και εκπαιδευτικές υποδομές;
-Για ποιους λόγους δεν έχουν κατοχυρωθεί έως σήμερα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΠΔΜ; Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα εκδοθεί το αντίστοιχο Π.Δ. για την κατοχύρωσή τους;




ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου