ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Προς πτώχευση η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης παιχνιδιών στη Βόρεια Ελλάδα - Πες: "Κου-Κου"




Ούτε η εορταστική περίοδος δεν έφθασε για να σωθεί η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών ΚΟΥ ΚΟΥ από τη Θεσσαλονίκη, η οποία  επιλέγει τη λύση της καταφυγής στο άρθρο 99. Ο πρόεδρος της εταιρείας με τα περίπου 40... καταστήματα κ. Όθωνας Πυλαρινός κάνει λόγο για μια «στρατηγική επιλογή».
Η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη τον Ιούλιο του 2010 με την πρώτη ουσιαστική μείωση τζίρου κατά 10%, αν και έως στο α’ εξάμηνο οι πωλήσεις κινούνταν στα ίδια επίπεδα με το 2009.
Η πτώση τζίρου κλιμακώθηκε τους επόμενους μήνες με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο να αγγίξει το 25% και στις αρχές Δεκεμβρίου το 30%, ποσοστά καταστροφικά για την αγορά παιχνιδιών.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Πυλαρινός ο οποίος αποκάλυψε τις προθέσεις του στον ηλεκτρονικό οικονομικό Τύπο, υπήρξε επί μακρόν ο αντίπαλος πόλος του κ. Jumbo Απόστολου Βακάκη, όμως τελικά δεν τα κατάφερε να ανταπεξέλθει.
Όμως και η Jumbo έχει φόβους για το μέλλον καθώς ο Έλληνας περικόπτει πλέον και από τα παιχνίδια.
Στο πλαίσιο των κινήσεων αναδιάρθρωσης, η εταιρεία έχει αναθέσει στην Deloitte την κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Ήδη, η διοίκηση της Κου-Κου, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια αλυσίδα του κλάδου, έχει έρθει σε συμφωνία με την πλειονότητα των προμηθευτών της για μείωση των απαιτήσεων τους, σε ποσοστό 20%-30%.
Επίσης εξετάζεται το άμεσο κλείσιμο 3-4 καταστημάτων του δικτύου και κανείς φυσικά δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την τύχη των 300 εργαζόμενων του ομίλου.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΥΓ ΑΕΤΟΥ3:  Εντύπωση μας προκαλεί πάντος το γεγονός πως ενώ το "Θέμα"  δημοσιοποίησε στις 4 Ιανουαρίου το αίτημα της εταιρίας, η ιστοσελίδα NEWSIT το επαναφέρει σήμερα... Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου