ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μειώσεις μισθών: Η κυβέρνηση διαψεύδει, η Τρόικα απαιτεί...









Τόσο η Λούκα Κατσέλη, όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαψεύδουν ότι τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων... αλλά αναφέρονται στον 13ο και τον 14ο. Για όλα τα υπόλοιπα; Παράλληλα η Κυβέρνηση... διαβεβαιώνει ότι η τελική απόφαση είναι δική της και πως η τρόικα απλά προτείνει...
Ξεχνώντας επί 10 μήνες παίρνονται αποφάσεις ... ελέω Μνημονίου το οποίο η Κυβέρνηση λέει πως είναι μονόδρομος και πως το έχει υπογράψει ή πως όλες οι αποφάσεις (οι δυσάρεστες) παίρνονται για να εξασφαλιστούν οι δόσεις του δανείου που συνδέονται με το μνημόνιο.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι και το μαχαίρι και το... πεπόνι το κρατάει η Τρόικα η οποία τώρα (δεν ζητάει) απαιτεί να γίνουμε “πιο ανταγωνιστικοί” και αυτό το μεταφράζει με μείωση του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει μόνο μείωση μισθών.

Τι απαιτεί η Τρόικα;
Γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων που προβλέπουν μειώσεις ως και 25% στις αποδοχές. Ήδη έχουν ζητήσει να κάνουν ανάλογες μειώσεις 600 επιχειρήσεις, μιλάμε ήδη για χιλιάδες εργαζόμενους.
Τίθεται σε αμφισβήτηση η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται και έτσι ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένο καθεστώς ιδιωτικών συμβάσεων.
Παράλληλα υπάρχει σκέψη να καταργηθεί η διάταξη που επιβάλει στον εργοδότη μετά από τρεις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να προχωρά στην πρόσληψη του εργαζόμενου με σύμβαση αορίστου.
Αν αυτό συμβεί τότε οι εταιρείες θα μπορούν να απολύουν τους εργαζόμενους όποτε θέλουν χωρίς καμία αποζημίωση.
Οι εργαζόμενοι που θα έχουν δουλειά ... δεν θα έχουν και συγκεκριμένο ωράριο, ούτε και συγκεκριμένες ημέρες εργασίας, αφού η σκέψη είναι να υπάρχουν κυλιόμενα ωράρια και κυλιόμενα πενθήμερα ή εξαήμερα ανάλογα την επιχείρηση.
Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι ούτε υπερωρίες, ούτε και αργίες θα πληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου