ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία φορέων από τον Πεντάλοφοστην Κοζάνη: Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός σχολείου

Κατάληψη του υπουργείου Παιδείας προανήγγειλε η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου...

Η Δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου











«Η θέση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη, δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός σχολείου της περιοχής», διεμήνυσαν φορείς και κάτοικοι του Βοΐου, που έφτασαν χτες με αυτοκινητοπομπή και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας...
Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου, συναντήθηκε με την περιφερειακή διευθύντρια Έλενα Ζυγούρη, συνομίλησε μαζί της και της επέδωσε ψήφισμα. Κάνοντας μία αποτίμηση των χτεσινών εξελίξεων, δήμαρχος Π. Ορφανίδου, δήλωσε στον «Π» ότι «πραγματοποίησαμε μία ικανοποιητική κινητοποίηση όλοι οι φορείς του Βοΐου, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης». Ειδικότερα σημείωσε ότι «στο αίτημά μας να μην κλείσει κανένα σχολείο στο Βόιο, η κ. Ζυγούρη μας είπε ότι η διαβούλευση συνεχίζεται και δεν είναι τίποτα οριστικό». Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι «αυτό που συμπεραίνουμε εμείς από την απάντηση είναι ότι κινδυνεύουν με κλείσιμο όλα τα σχολεία, δηλαδή του Πενταλόφου, του Τσοτυλίου, της Νεάπολης και του Ασκίου».
Η δήμαρχος Βοΐου κατέστησε σαφές ότι «είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός σχολείου». Μάλιστα αποκάλυψε ότι «το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να πάμε μία μαζική αντιπροσωπεία στην Αθήνα και να προχωρήσουμε σε κατάληψη του γραφείου της κ. Διαμαντοπούλου». Να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου το συντονιστικό του Βοΐου, το οποίο θα αποφασίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, χτες στο γυμνάσιο Γαλατινής συνεχίστηκε η κατάληψη που άρχισαν προχτές οι μαθητές.
Οι φορείς του δήμου Βοΐου που πραγματοποίησαν χτες την εποχούμενη πορεία από τον Πεντάλοφο στην Κοζάνη, επέδωσαν στην Έ. Ζυγούρη το παρακάτω ψήφισμα:
«Οι κάτοικοι, οι φορείς και η δημοτική αρχή του Βοΐου σιαμαρτύρονται σύσσωμοι σήμερα ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η θέση όλων μας, έτσι όπως έχει διατυπωθεί μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και διάφορα ψηφίσματα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός σχολείου στην περιοχή και τη συγχώνευσή του με άλλο, στη λογική των οικονομικών και μόνο κριτηρίων που προωθεί η κυβέρνηση. Οι σχολικές μονάδες του Βοΐου είναι όλες βιώσιμες και λειτουργικές, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.
Στο Βόιο, μία περιοχή αρκετά δύσβατη, με κάκιστο οδικό δίκτυο και καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις όλων μας ειδικότερα το χειμώνα, μια τέτοια επιλογή θα θεωρηθεί το λιγότερο άστοχη και προβληματική».
Τα σχολεία μας σε όλες τις περιοχές αποτελούν ίσως τον τελευταίο πνεύμονα ζωής για νέους ανθρώπους και τις οικογένειες που επέλεξαν να παραμείνουν στο Βόιο. Ενδεχόμενη συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείων θα είναι ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στην περιοχή που έχει πληγεί από την εσωτερική μετανάστευση όσο καμία άλλη στο νομό Κοζάνης. Το δυναμικότερο και παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι, είναι για μας η ελπίδα για την αλλαγή των αρνητικών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στο Βόιο από πολιτικές του παρελθόντος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια στερώντας από το Βόιο ανθρώπινο δυναμικό με κλείσιμο σχολικών μονάδων».




ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου