ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουν τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα καφεστίασης στη Δυτ. Μακεδονία - Αντιδρούν για τον αντικαπνιστικό νόμο...

Σίμος Καλαϊτζόπουλος









Λουκέτο βάζουν τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, καθώς όπως τονίζουν η καθολική εφαρμογή... του μέτρου απειλεί με κλείσιμο τα καταστήματά τους.
Η απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων καφεστίασης για κινητοποιήσεις αποφασίστηκε σε συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα σωματεία του κλάδου όλης της Δυτικής Μακεδονίας το προηγούμενο διάστημα σε Κοζάνη και Καστοριά, δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του σωματείου καφεστιατορίων και καταστημάτων αναψυχής Εορδαίας Σίμος Καλαϊτζόπουλος. «Σε νεότερη επαφή των διοικήσεων των σωματείων μας αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των καταστημάτων μας τη Δευτέρα για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην καθολική εφαρμογή του μέτρου, καθώς δεν δίνεται το δικαίωμα της επιλογής. Να επιλέγει ο καταστηματάρχης εάν στο κατάστημά του θα επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, αφού η εφαρμογή του μέτρου αυτού γίνεται σε μια εποχή που τα καταστήματά μας σημειώνουν κατακόρυφη πτώση του τζίρου λόγω της κρίσης και απειλούνται με κλείσιμο», ανέφερε.
Ο κ. Καλαϊτζόπουλος σημείωσε μάλιστα ότι ήδη αρκετές από τις επιχειρήσεις του κλάδου αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η κρίση πλήττει πρωτίστως τα εστιατόρια και τα συναφή καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, ενώ με βάση έρευνες που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες στον Τύπο η πτώση του τζίρου σ αυτά τα καταστήματα έχει ξεπεράσει το 50% -60% και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου απειλούνται με κλείσιμο και απώλεια 60.000 θέσεων εργασίας.
«Φασιστικό μέτρο»
Σημειωτέον ότι οι καταστηματάρχες προμηθεύτηκαν και θα αναρτήσουν στα κλειστά καταστήματά τους αφίσες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με τα κάτωθι συνθήματα:
«Η επιλογή είναι Δικαίωμα Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία .Οι καθολικές απαγορεύσεις βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία».
Για αισθητή μείωση της πελατείας του καταστήματός του έκανε λόγο ο Νίκος Ποζίδης η οικογένεια του οποίο διατηρεί την καφετερία «Ντα Κάπο» στην Πτολεμαΐδα, λέγοντας πως οι πελάτες που καπνίζουν έχουν εξαφανιστεί από το μαγαζί και η πελατεία του μειώθηκε πάνω από 40%. Εξέφρασε μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Δημοτική Αστυνομία τους υποχρέωσε να ξηλώσουν το προστατευτικό νάιλον που είχαν τοποθετήσει έξω από το κατάστημα, με αποτέλεσμα όποιος βγαίνει έξω για κάπνισμα να είναι εκτεθειμένος στο κρύο.
«Με το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος έχουν αδειάσει τα μαγαζιά», δήλωσε ο ιδιοκτήτες του καφέ «Λυχνάρι» Νίκος Τσαβδαρίδης, ο οποίος μίλησε για μείωση του τζίρου του καταστήματός του τουλάχιστον κατά 60%.
Αντίστοιχα παράπονα έκανε και ο ιδιοκτήτης της καφετερίας «Πλατώ» Γιάννης Μπερμπερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε όμως για στα θετικά του μέτρου για τους μη καπνιστές που απειλούνται από το παθητικό κάπνισμα, έκανε ωστόσο λόγο για τη σοβαρή μείωση του τζίρου του καταστήματος που ξεπερνά το 40%.
Την κάθετη αντίθεσή του με το μέτρο εξέφρασε και πελάτης του άνωθεν καταστήματος, ο κ. Δημήτρης Κεβρεκίδης, που αν και δεν είναι ο ίδιος καπνιστής δήλωσε πως πρόκειται «για φασιστικό μέτρο», διότι: «εμένα δεν με υποχρέωνε κανείς να πηγαίνω σε μαγαζιά που καπνίζουν, ενώ τώρα απαγορεύουν στους καπνιστές να βγαίνουν, με αποτέλεσμα να έχω χάσει όλες τις παρέες μου, αφού οι φίλοι μου δεν βγαίνουν πλέον για καφέ στα μαγαζιά».


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

3 σχόλια:

  1. να μειωθούν άμεσα οι τιμές του καφέ και του ποτού
    να κλείσουν τα καταστήματα το Σαββατο αν είναι μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα σας, εμενα σαν καπνιστρια δεν με πειραζει να βγαινω εξω να καπνιζω, φυσικα εχω μειωσει τις εξοδους μου και θα τις μειωσω και αλλο εξαιτιας του νομου, ομως κακομοιρηδες μην μου πιασει πρωτη θεση το καλοκαιρι σε θεση εξω απο το μαγαζι αντικαπνιστης την εβαψε, να παει να καθησει μεσα αφου δεν επιτρεπεται για εμας τα ¨μιασματα¨τους καπνιστες.Εξω τον χειμωνα οι καπνιστες? εξω και το καλοκαιρι, οι μη καπνιστες μεσα!!!!!!!!!!και χειμωνα και καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστη η κυρια ...μαζι σου.
    ....................................
    μην μου πιασει πρωτη θεση το καλοκαιρι σε θεση εξω απο το μαγαζι αντικαπνιστης την εβαψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή