ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ένας πύργος «φυλακίζει» την αιολική ενέργεια...






Έναν εξαγωνικό πύργο ύψους 50 μέτρων και διαμέτρου 27 μέτρων σκοπεύει να δημιουργήσει η ιαπωνική εταιρεία πράσινης ενέργειας Ζena, με στόχο να «φυλακίζει» την αιολική ενέργεια. Τo Wind Ρower, όπως ονομάζεται το επίδοξο εγχείρημα, στοχεύει στη μέγιστη εισροή του αέρα, μέσω ενός... ιδιαίτερα εκλεπτυσμένου συστήματος το οποίο υπερπηδά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κοινή ανεμογεννήτρια, χαρίζοντάς του 2,5 φορές υψηλότερη αποδοτικότητα. Οπως υποστηρίζουν οι ειδικοί της εταιρείας με έδρα τη Φουκουόκα, οι λεπτομέρειες του πρωτοποριακού σχεδίου αποτελούν αντικείμενο μελέτης τους τα τελευταία 20 χρόνια.
Το μυστικό του υπερσύγχρονου συστήματος κρύβεται στις έξι πλευρές του πύργου και στη δυνατότητα του συστήματος να συλλέγει αέρα από οποιοδήποτε υψόμετρο και αν προέρχεται και ανεξαρτήτως ταχύτητας. Μόλις ο εισερχόμενος αέρας φθάσει στον πυρήνα της εγκατάστασης, συμπιέζεται, μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται.
Όπως αναφέρουν, πρόκειται για έναν νέο τρόπο εγκλωβισμού και εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας, ο οποίος περιορίζει σημαντικά το κόστος συντήρησης της όλης εγκατάστασης και θα μπορούσε να έχει πολλαπλές επιχειρηματικές δυνατότητες και εφαρμογές.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου