ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Προστατευμένα ούζο Λήμνου και τσίπουρο Νάουσας







Αναγνωρίστηκαν το ούζο Λήμνου και το τσίπουρο Νάουσας (Ημαθίας) ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά (ΦΕΚ τ.Β Αρ.Φύλλου 145/10-2-2011). Η παρασκευή του ούζου Λημνιό ή Λήμνου πρέπει να γίνεται σε... όλα τα στάδια σε μονάδες της περιοχής, να τηρούνται οι γενικές προδιαγραφές περί ούζου και να έχει ελάχιστο αλκοολικό τίτλο 40%. Σχετικά δικαιολογητικά, για να αναγράφεται στο προϊόν τους γεωγραφική ένδειξη, μπορούν να υποβάλουν οι ποτοποιοί στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης.
Για το τσίπουρο Νάουσας ή Ναούσης οι ποτοποιοί πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σταφύλια της ποικιλίας Ξινόμαυρο Νάουσας, απ' την αμπελουργική ζώνη ΟΠΑΠ Νάουσα. Απόσταξη, παρασκευή και εμφιάλωση πρέπει να γίνεται στη Νάουσα, ενώ μπορεί να είναι αρωματισμένο με μάραθο, γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά φυτά της περιοχής. Αιτήσεις γεωγραφικής ένδειξης μπορούν να καταθέσουν οι παραγωγοί στη Χημική Υπηρεσία Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου