ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δώστε αυτοκίνητα στο λαό να ξεχάσουν το Μνημόνιο







Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη, φώναζαν πριν 20 χρόνια οι διαδηλωτές κατά της τότε κυβέρνησης. Ο τότε πρωθυπουργός, αφού τα είχε κάνει μπάχαλο αποφάσισε να ανακοινώσει απόσυρση αυτοκινήτων, ένα ιδιαιτέρως κοινωνικό μέτρο αλλά και πολύ χρήσιμο για το... περιβάλλον. Ηταν ίσως η μόνη σωστή κίνηση που είχε κάνει ο… πατριάρχης της Αγίας Οικογένειας, ο οποίος προφανώς το έκανε για να μειώσει τις κοινωνικές εντάσεις που είχε προκαλέσει με την πολιτική του.
Αν σας θυμίζει τίποτε εκείνο το μπάχαλο με το σημερινό δεν κάνετε λάθος. Και η σημερινή κυβέρνηση, στριμωγμένη όπως είναι από τις ατελείωτες γκάφες της, αποφάσισε να ανασύρει δύο ιδιαιτέρως φιλολαϊκά μέτρα σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα. Από τη μια η απόσυρση που ξεκινά από Δευτέρα και έπειτα από πολλές παλινωδίες.
Από την άλλη, αποφάσισε να βγάλει και πάλι στην επιφάνεια ένα στοιχειωμένο θέμα. Αυτό της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το 1990 συζητείται, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να το κάνει. Τώρα που τα αυτοκίνητα έχουν προδιαγραφές Euro 5, είναι δηλαδή λιγότερο ρυπογόνα ακόμη και από τα βενζινοκίνητα, ανασύρεται ξανά το θέμα το οποίο και “πουλάει” και κάνει “γκελ” στον κόσμο. Τα πετρελαιοκίνητα συμφέρουν περισσότερο, ειδικά τώρα που η βενζίνη έχει πάει στα ύψη.
Η ανακίνηση του θέματος γίνεται προφανώς εκ του πονηρού καθώς είναι γνωστές οι αντιδράσεις από την πλευρά της Μπιρμπίλη. Ωστόσο, το θέμα άνοιξε από το υπουργείο Υποδομών και δεν άνοιξε τυχαία αυτή την περίοδο.
Δώστε αυτοκίνητα στο λαό να ξεχάσουν την “αξιοποίηση”, την πίκρα του Μνημονίου κι όσα έρχονται στο άμεσο μέλλον. Ετσι, όποιος έχει και μπορεί να πάρει αυτοκίνητο θα τρέξει είτε να πετύχει την απόσυρση είτε θα περιμένει την πετρελαιοκίνηση.
Από την άλλη, μπορεί κανείς να πει “ωραία αναπτυξιακή πολιτική”. Η κυβέρνηση αποφασίζει να πριμοδοτήσει δύο δραστηριότητες. Το αυτοκίνητο αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πωλήσεις και τα έσοδα των ξένων πολυεθνικών και τον τζόγο, βάζοντας στο παιχνίδι ξένους ομίλους.
Δε λέμε, η ανάπτυξη πάνω απ΄ όλα για τον κ. Παπανδρέου. Με αυτοκίνητα και φρουτάκια θα λύσουν το πρόβλημα του Ελληνα.


Αντιnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου