ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Κασαπίδης: ΟΧΙ στην απαξίωση του ΕΛΓΑ





Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΕΛΓΑ που οφείλονται σε κακές κυβερνητικές επιλογές κατήγγειλε ο Τομεάρχης Αγροτικού Γιώργος Κασαπίδης. Σε συνέντευξη τύπου από την Κοζάνη ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι η απόφαση του ΥπΑΑΤ για υπαγωγή του προγράμματος των... αντιχαλαζικών διχτυών από τον ΕΛΓΑ στο πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν.
Ενώ μέχρι σήμερα όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης το πρόγραμμα όπως έχει απλοποιηθεί λειτουργεί προς όφελος του παραγωγού, προστατεύοντας αποτελεσματικώς την παραγωγή και απαλλάσσει τον οργανισμό από αποζημιώσεις ζημιών από χαλάζι, με την απόφαση της Κυβέρνησης είναι ορατός ο κίνδυνος της αποδιοργάνωσης αυτής της διαδικασίας ενεργητικής προστασίας της παραγωγής.
Η καθυστέρηση υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς και τα χαμηλότερα ποσοστά επιδότησης από τον ΕΛΓΑ, που χαρακτηρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος ενεργητικής προστασίας στο καθεστώς του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσουν το μέτρο αυτό σε πλήρη αδράνεια.
Εκφράζοντας τη διαφωνία του στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης ο τομεάρχης αγροτικού μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν σχετική ερώτηση.
Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε με συνεργάτες του για τις ελλείψεις βασικών υποδομών στους κτηνοτρόφους του Ν. Κοζάνης.
Όπως τόνισε ο βουλευτής του Νομού σκοπός είναι η συγκέντρωση όλων των ελλείψεων σε άδειες ίδρυσης και λειτουργίας, σε ρευματοδοτήσεις, σε υδροδοτήσεις και σε δρόμους των ποιμνιοστασίων σε κάθε νομό της χώρας, ώστε να κατηγοριοποιηθούν οι περιπτώσεις των κοινών προβλημάτων και να αντιμετωπισθούν με στοχευμένες πολιτικές αποφάσεις και χρηματοδοτήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.
«Ως τομέας αγροτικού της Ν.Δ. καταγράφουμε σε επίπεδο χώρας όλα αυτά τα δεδομένα και θα τα καταθέσουμε προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ με τις ανάλογες προτάσεις» επεσήμανε σχετικά ο κ. Κασαπίδης ο οποίος ανέφερε ότι πρότεινε τη δράση αυτή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε παλαιότερη συνάντησή τους.
Τέλος ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργάνωσης των παραγωγών σε υγιείς ομάδες που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες οργανωτικές υποδομές για την παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους.
Χαρακτηριστικά πρότεινε την ταυτοποίηση και πιστοποίηση ως προς την ποιότητα και την προέλευση όσο το δυνατόν περισσότερων αγροτικών προϊόντων όπως επίσης και την αναγκαιότητα της δημιουργίας διεπαγγελματικής οργάνωσης για τα Π.Ο.Π. τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας.
O πίνακας με τα αποτελέσματα της έρευνας-απογραφής των κτηνοτρόφων Ν. Κοζάνης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου