ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Ε.Ο.Ι. Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου








Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου – Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Μ.Κ.Ο. Ν.Ε.Ο.Ι. με την υποστήριξη της WIND Ελλάς και τη συμμετοχή της εταιρίας TEMPOTENT, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους των... ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου γενικότερα.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης Ν.Ε.Ο.Ι., κ. Άννα Ευθυμίου, μαζί με μέλη και εθελοντές, διένειμαν από ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους έντυπο ενημερωτικό υλικό και δωράκια από τη WIND Ελλάς, ως μια συμβολική χειρονομία για τη χρήση και αναγκαιότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας.
 Παράλληλα, οι επισκέπτες συμπλήρωσαν σχετικό διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με τη χρήση των ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της κ. Ελένης Τσακιρίδου, Επίκ. Καθηγήτρια, Εφαρμοσμένης Στατιστικής & Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η ανταπόκριση του κόσμου όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, καθώς πάνω από 400 πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο, εξέφρασαν απορίες γύρω από θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο που αφορούσαν τους ίδιους, γνωστούς και φίλους ή ακόμα και τα παιδιά τους. Πήραν τον ειδικά διαμορφωμένο ενημερωτικό οδηγό της οργάνωσης ΝΕΟΙ για τη χρήση του Facebook καθώς και έντυπο υλικό της WIND Ελλάς σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης της εκδήλωσης υπήρξε η υποστήριξη και συμμετοχή της εταιρίας τηλεπικοινωνιών WIND Ελλάς που παραχώρησε το stand του περιπτέρου, το ασύρματο δίκτυο και τα δωράκια καθώς και της εταιρείας ΤEMPOTENT - Παπαθανασίου Ιωάννης και Σταύρος Ο.Ε. που παραχώρησε το λυόμενο υπαίθριο περίπτερο.
Η Πρόεδρος της οργάνωσης NEOI με την ιδιότητά της ως Δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: «Οι καταγγελίες που γίνονται στην οργάνωσή μας σχετικά με τη χρήση του Facebook έχουν σχεδόν διπλασιαστεί συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ενημερώνοντας τους νέους κυρίως χρήστες για τη σωστή χρήση των ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης, τα προσωπικά δεδομένα που δίνουν κατά την πλοήγησή τους και τις διαδικτυακές γνωριμίες.»
Στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους o Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Η σωστή και υπεύθυνη χρήση των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας είναι ευθύνη όλων. Η σημερινή εκδήλωση της ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. αποτελεί έναν ακόμα σταθμό προβληματισμού αλλά κυρίως ενημέρωσης, τόσο των γονιών, όσο και των παιδιών. Στο πλασίο αυτό η WIND ξεκίνησε την εκστρατεία Kids@Safety, Internet, Κινητό & Παιδί» επιχειρώντας μέσα από εξειδικευμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στο www.kidsatsafety.gr καθώς και μια σειρά συντονισμένων ενεργειών και δράσεων καθ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρουσιάσει το σημαντικό ψυχοκοινωνικό ρόλο που έχουν σήμερα το διαδίκτυο και το κινητό στη ζωή των παιδιών ενώ ταυτόχρονα προτείνει στους γονείς τρόπους εκπαίδευσης και καθοδήγησης των παιδιών ώστε να χρησιμοποιούν υπεύθυνα και με ασφάλεια τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν με τα προϊόντα double play ειδικό λογισμικό γονικού ελέγχου».
«Η κίνηση της οργάνωσης ΝΕΟΙ να γιορτάσουν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με μια τέτοια πρωτοβουλία μας βρήκε σύμμαχους, καθώς οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα οι ιστοχώροι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ασχολίας. Όλοι μας καλό είναι να αφιερώσουμε 5 λεπτά από το χρόνο μας, για να ενημερωθούμε για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης, προκειμένου να μη βρεθούμε εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι.» τονίζει ο Σταύρος Παπαθανασίου της εταιρίας TEMPOTENT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου