ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Έβγαλαν τα τρακτέρ στον κόμβο του Φιλώτα οι Αγρότες του Αμυνταίου...

 







Τα τρακτέρ στους δρόμους έβγαλαν από χτες οι αγρότες του Αμυνταίου, χωρίς προς στιγμήν να κλείνουν οδικές αρτηρίες, ωστόσο προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες θα «σκληρύνουν» τη στάση τους, αν το υπουργείο... Αγροτικής Ανάπτυξης δεν σκύψει στα αιτήματά τους. Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που σύστησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, από χτες στις 11 το πρωί οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής άρχισαν να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος του κόμβου του Φιλώτα, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας. Η προσέλευση των αγροτών με τα τρακτέρ τους συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ. «Πρόθεσή μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, γ? αυτό για την ώρα δεν κλείνουμε το δρόμο. Είναι όμως φανερό πως αν η κυβέρνηση μας αγνοήσει και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν ασχοληθεί με τα αιτήματά μας, που είναι θεσμικά, τότε θα σκληρύνουμε τη στάση μας και θα κλιμακώσουμε με αποκλεισμούς εθνικών οδών», δήλωσε στον «Πτολεμαίο» το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Κώστας Ηλιάδης.
Οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου ήταν οι πρώτοι στη Δυτική Μακεδονία που βγήκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι χτες δεν υπήρξε παρόμοια κίνηση από καμία ένωση των τεσσάρων νομών της ακριτικής περιφέρειας, κάτι όμως που μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες, στο βαθμό που το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων θα ανεβαίνει. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κτηνοτρόφων Κοζάνης και αντιπρόεδρο της πανελλαδικής ομοσπονδίας, Γιώργο Πουτακίδη, «τον Μάρτιο ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου σε όλη την Ελλάδα ανά νομό. Στο νομό Κοζάνης είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο και έχουμε ήδη λάβει σχετική απόφαση».
Χτες δόθηκε το έναυσμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, όχι μόνο από τους αγρότες του Αμυνταίου, αλλά και από τους συναδέλφους τους των Σερρών, καθώς οι αγρότες έδωσαν ραντεβού στην διασταύρωση Σερρών ? Σιδηροκάστρου και στη συνέχεια οδήγησαν τα τρακτέρ τους στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, με πρόθεση να κλείσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Επίσης, στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στον κόμβο της Γυρτώνης, με πρόθεση των αγροτών να οδηγήσουν στη συνέχεια τα τρακτέρ στα διόδια Μακρυχωρίου και να σηκώσουν τις μπάρες. Χτες το απόγευμα συνεδρίαζαν οι αγρότες των Μαλγάρων ? Κυμίνων, προκειμένου να αποφασίσουν για κινητοποιήσεις.
Ο Κ. Ηλιάδης από το Αμύνταιο, αναφερόμενος στα αιτήματα των αγροτών που παρέταξαν τα τρακτέρ τη διασταύρωση του Φιλώτα, «εμείς διεκδικούμε άμεση αποζημίωση για όλες τις προηγούμενες ζημιές των καλλιεργειών μας, αλλά κυρίως θέλουμε εγγύηση του αρμόδιου υπουργείου ότι ο ΕΛΓΑ θα συνεχίζει να είναι ασπίδα προστασίας της παραγωγής των αγροτών. Δυστυχώς σε πρόσφατη σύσκεψη που είχαμε με τον κ. Σκανδαλίδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δεσμεύτηκε. Στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης του οργανισμού βάζουν ταφόπλακα στον ΕΛΓΑ, ενώ εμείς πληρώνουμε τις εισφορές μας με το παραπάνω». Επίσης, είπε ότι «οι αγρότες της περιοχής μας διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο για γεωργική χρήση με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αγροτικό ρεύμα φθηνότερο κατά 40%, με επιστροφή ΦΠΑ 15%, συνέχιση των προγραμμάτων σχεδίων βελτίωσης για νέους αγρότες, έναρξη αγροτοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων». Τέλος, ο Κ. Ηλιάδης είπε ότι «διεκδικούμε διασφάλιση κατώτατων τιμών στην αγροτική παραγωγή. Σε καμία περίπτωση τα αγροτικά προϊόντα δεν πρέπει αν πωλούνται κάτω του κόστους παραγωγής».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου