ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Γράμμος: «Γαλάζια» νάρκη δίπλα στον Καραμανλή




«Γαλάζιο» σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται με το έργο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, το οποίο φέρεται ότι εκτελέστηκε στη διάρκεια της θητείας του Ανδρέα Λεούδη, κουμπάρου του Κώστα Καραμανλή, ως γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ήδη ο φάκελος... της υπόθεσης στάλθηκε και απασχολεί την εισαγγελία της Κοζάνης.
Η αποναρκοθέτηση του Γράμου που περιελάμβανε και τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος, ένα έργο που κόστισε 4,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας με δικαιούχο την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σε ποσοστό 80% από κοινοτικούς πόρους και 20% από εθνική συμμετοχή, απεντάχθηκε πρόσφατα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και την «Κ.τ.Π.» . Μετά την εξέλιξη αυτή η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ και να στραφεί κατά αυτών που παρανόμησαν.
Κλιμάκιο ελεγκτών και εξειδικευμένων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας πραγματοποίησε πρόσφατα διεξοδικό έλεγχο και σύμφωνα με αποκαλύψεις του Ράδιο Vetonews της Κοζάνης στο πόρισμά τους ζήτησαν την απένταξη του έργου διότι «δεν πραγματοποιήθηκε η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος που θα έκανε το έργο λειτουργικό και δεν αποχαρακτηρίστηκαν οι δηλωθείσες αποναρκοθετημενες περιοχές με αποτέλεσμα το έργο να μην υφίσταται».
Ακολούθησε η απένταξη του έργου, ενώ το πόρισμα παραδόθηκε μέχρι το τέλος του χρόνου στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Γιώργο Κίρκο. Ο τελευταίος με τη σειρά του μια μέρα (!) πριν αποχωρήσει παρέδωσε το πόρισμα στον εισαγγελέα Κοζάνης.
Το έργο «ψηφιακή καταγραφή και πιλοτική εφαρμογή αποναρκοθέτησης παλαιών ναρκοπεδίων και εποπτών χώρων στις Περιφέρειες, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου» είχε ως στόχο την δημιουργία ενός προτύπου πληροφοριακού συστήματος που θα υποστήριζε τις εργασίες αποναρκοθέτησης και της απόδοσης της περιοχής στους πολίτες.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών παρ' ότι για την αποναρκοθέτηση εκτάσεων αρμόδιος είναι μόνο ο στρατός κατά ένα περίεργο τρόπο αποφάσισαν να τον παρακάμψουν και να εμπιστευθούν το ευαίσθητο αυτό έργο σε ιδιώτη. Ετσι σήμερα οι εκτάσεις στις οποίες δηλώθηκε ότι έγινε εκκαθάριση από νάρκες, δεν παραλαμβάνονται από τον στρατό και δεν μπορούν να αποχαρακτηριστούν. Επίσης οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι επί μέρες ρωτούσαν ένα προς ένα τα ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη της διαχειριστικής αρχής από πού προκύπτει η δυνατότητα πραγματοποίησης εργασιών αποναρκοθέτησης από ιδιωτική εταιρία, αλλά απάντηση δεν πήραν.
Οι ελεγκτές ζήτησαν ακόμη από στελέχη που είχαν την ευθύνη του διαγωνισμού και της παρακολούθησης του έργου να τους κάνουν επίδειξη του πληροφοριακού συστήματος, αλλά τους επιδείχθηκε μόνο ιστοσελίδα που είχε κατασκευασθεί στα πλαίσια της δημοσιότητας του έργου. Επίσης διαπιστώνεται ότι πληροφοριακό σύστημα δεν υφίσταται.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου