ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Θα καταγράφονται όσοι ταξιδεύουν εκτός Ευρώπης






Με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες πρόταση οδηγίας για ταπροσωπικά δεδομένα των επιβατών αεροπορικών πτήσεων. Η πρόταση θα υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να... παρέχουν στα κράτη μέλη της ΕΕ τα δεδομένατων επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ και παράλληλα να εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικούχαρακτήρα (PNR).
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Επιτροπής η αρμόδια για τις εσωτερικέςυποθέσεις επίτροπος δήλωσε πως «η παρούσα πρόταση οδηγίας της ΕΕ σχετικά με ταδεδομένα PNR αποτελεί σημαντική συνιστώσα της πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ. Απαιτούνται κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες για την καταπολέμηση της σοβαρήςεγκληματικότητας, όπως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η εμπορία ανθρώπων, καθώςκαι η τρομοκρατία και για την εξασφάλιση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής τωνεπιβατών και της πλήρους προστασίας των δικαιωμάτων τους σε όλα τα κράτη μέλη. Η πρόταση απαιτεί από τα κράτη μέλη να τηρούν την ανωνυμία όλων των δεδομένωνPNR που συγκεντρώνονται».
Αναλυτικότερα, η Επιτροπή ορίζει κοινούς κανόνες για τη θέσπιση εθνικών συστημάτων PNR από τα κράτη μέλη της ΕΕ και προτείνει:
-Οι αερομεταφορείς να διαβιβάζουν τα δεδομένα επιβατών διεθνών πτήσεων που περιέχονται στο σύστημα κρατήσεών τους σε ειδική μονάδα του κράτους μέλους άφιξης ή αναχώρησης. Τα κράτη μέλη θα εξετάζουν και θα διατηρούν τα δεδομένα με σκοπό την πρόληψη, εξακρίβωση, διερεύνηση και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατικών πράξεων.
-Ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα δεδομένα PNR δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από την καταπολέμηση σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατικών πράξεων. Οι αρχές επιβολής του νόμου στα κράτη μέλη πρέπει να καθιστούν τα δεδομένα ανώνυμα ένα μήνα μετά την πτήση.
Τα κράτη μέλη δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των αερομεταφορέων, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν ειδικό αίτημα και να τους αποστέλλονται από τους αερομεταφορείς.
Το σύστημα αυτό λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου